Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαμά και διατροφή: 10+1 λαχανικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους (εικόνες)

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού. Πέραν τούτου, τα λαχανικά είναι και o πιο ισχυρός “σύμμαχος” στην απώλεια βάρους καθώς έχουν λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού μετά από κάθε γεύμα.

Κάποια λαχανικά, συμφώνα με το thehealthy.com, ενδείκνυνται ακόμα περισσότερο σε σχέση με άλλα σε περίδους δίαιτας. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Κολοκύθι

Ένα κολοκύθι μεσαίου μεγάθους έχει 33 θερμίδες, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες και το 58% της απαραίτητης ημερίσιας πρόσληψης σε βιταμινη C. Μπορείτε να το φάτε βραστό σε σαλάτα, ως συνοδευτικό στα κυρίως γεύματα ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές για φαγητά και σνακ.

Κουνουπίδι

Το κουνούπιδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φολικό οξύ. Το μισό φλιτζάνι έχει μόλις 27 θερμίδες και 5 γραμμάρια υδατανθράκων.

Λαχανάκι Βρυξελλών

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Keenan Loo

Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν υψηλή περιεκτιότητα σε βιταμίνες και καλά λιπαρά, ενώ δεν ξεπερνούν τις 38 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Δοκιμάστε τα ψητά ή και βραστά με λίγο λάδι και αλάτι ως συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι σας.

Jicama

Το jicama είναι μια στρογγυλή ρίζα που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η υφή αι η γεύση της θυμίζει γλυκοπατάτα και είναι ένα λαχανικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αποτελείται κατα 90% από νερό και τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 37 θερμίδες.

Παντζάρι

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έχουν χαμηλότερη περιεκτιότητα σε υδατάνθρακες από ότι η πατάτα. Η γλυκιά γεύση τους τα καθιστά ιδανικά και για γλυκιές συνταγές. (Δείτε εδώ συνταγή για λαχταριστά cupcakes παντζαριού)

Μανιτάρι

Αντικαταστήστε το κρέας σε μερικά από τα από τα εβδομαδιαία γεύματά σας με μανιτάρια. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έχουν πολυ λιγότερες θερμίδες. Για την ακρίβεια ένα φλιτζάνι μανιτάρια έχει μόλις 19 θερμίδες, ενώ αντίσοιχα, ένα φλιτζάνι μοσχαρίσιου κρέατος 215.

Δείτε ακόμα περισσότερα λαχανικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή