Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαμά και διατροφή: 5 λάθη που κάνετε και καθυστερούν την απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί προσπάθεια, αυτοσυγκράτηση, σωστή διατροφή και άσκηση.

Παράλληλα υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την απώλεια κιλών με τον πιο συνηθισμένο να σχετίζεται με το βραδινό φαγητό. Η διατροφολόγος Rachel Paul, γνωστή ως collegenutritionist στο Instagram, μοιράζεται τακτικά έξυπνες συμβουλές για το πώς μπορείτε να χάσετε βάρος. Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουν πολλοί – ίσως και εσείς – όσον αφορά τη διατροφή τους ( ή μη) μετά τις 5 μμ.

Ποια είναι αυτά:

Δεν τρώτε αρκετά κατά το βραδινό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί είναι να μην τρώνε σωστό βραδινό. Η διατροφολόγος Rachel Paul συνιστά να παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη , άμυλο και λίπος για να διατηρήσετε το στομάχι γεμάτο για περισσότερες ώρες.

Δεν προσθέτετε αρκετή γεύση στο βραδινό

Οι αρωματικές τροφές και τα καλά καρυκευμένα γεύματα προκαλούν συχνά το αίσθημα κορεσμού. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το τελευταίο γεύμα της ημέρας περιέχει αρκετή γεύση.

Επιδόρπιο

Ακόμα και οι οι πλέον εγκρατείς υποκύπτουν στην κατανάλωση ενός επιδορπίου. Η ιδέα δεν είναι να το αποκλείσετε από τη διατροφή σας αλλά να το τρώτε με μέτρο και σωστό προγραμματισμό.

Δεν κοιμάστε καλά

Αν ξενυχτάτε, είναι λογικό να πεινάτε μετά το τελευταίο γεύμα. Αν όμως καθιερώσετε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου, τότε και θα ξεκουράζεστε και το στομάχι σας δεν θα διαμαρτύρεται για φαγητό.

Δεν τρώτε με πρόγραμμα

Είναι καλύτερα να διατηρείτε ένα συνεπές πλάνο διατροφής καθημερινά αντί να παραλείπετε γεύματα ή να αφήνετε πολλές ώρες άδειο το στομάχι επειδή την προηγούμενη φάγατε περισσότερο.




Πηγή