Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μαμά και νεογέννητο: Η πρώτη αγκαλιά μέσα από φωτογραφίες

Ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία και από τις πιο έντονες στιγμές είναι όταν η μαία ή ο γιατρός βάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο στην αγκαλιά της μαμάς του. Αυτή η πρώτη αγκαλιά πυροδοτεί μία πρωτόγνωρη έκρηξη συναισθημάτων: χαρά, συγκίνηση, τρυφερότητα, αγάπη. Η μαμά βλέπει για πρώτη φορά το μωρό που επί εννέα μήνες μεγάλωνε στην κοιλιά της, το ακουμπάει, το αγκαλιάζει, το φιλάει προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει το θαύμα που μόλις έχει συμβεί.

Ποια τα οφέλη της δερματικής επαφή για το νεογέννητο και τη μητέρα;

Η δερματική επαφή και ιδιαίτερα η αγκαλιά, ενισχύει το δέσιμο μητέρας και μωρού και επιπλέον έχει σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη, την ψυχολογία και την υγεία του βρέφους. Επιπλέον: 

  • Το μωρό νιώθει πιο ήρεμο – Η δερματική επαφή ηρεμεί το μωρό και παράλληλα μειώνει την ένταση και το στρες που νιώθει η νέα μητέρα.
  • Η αγκαλιά συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους – Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγκαλιές τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού.
  • Το μωρό κοιμάται καλύτερα το βράδυ – Λόγω της ηρεμίας που προσφέρει η αγκαλιά και η δερματική επαφή στο μωρό, το βρέφος μπορεί να κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ.

Μαμά και νεογέννητο: Η πρώτη αγκαλιά μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Monet Nicole

Η Monet Nicole είναι μία καταξιωμένη φωτογράφος και μαία. Εξειδικεύεται στις φωτογραφίες γέννας και έχει παρευρεθεί στους τοκετούς πολλων γυναικών για να απαθανατίσει τις ιδιαίτερες αυτές στιγμές με τον φωτογραφικό της φακό. Οι φωτογραφίες της είναι ρεαλιστικές, περιγραφικές, «ξεχειλίζουν» από συναισθήματα και πολλές από αυτές τις έχουμε δει σε διάφορα άρθρα μας στο παρελθόν.

Η φωτογράφος απαθανατίζει τις στιγμές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό και από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες της είναι αυτές που αποτυπώνουν την πρώτη αγκαλιά μαμάδων με τα μωρά τους. Η Nicole έχει απαθανατίσει όλα όσα βιώνει μία νέα μαμά όταν κρατάει για πρώτη φορά στα χέρια της το μωρό της, αλλά και νεογέννητα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή