Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μαμά λατρεύει να φωτογραφίζει την κόρη της με φρούτα!

Η ακτική κατανάλωση φρούτων όπως και λαχανικών αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (πχ καροτενοειδή, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ), φυτοχημικές ουσίες (πχ πολυφαινόλες) και ανόργανα στοιχεία (πχ ασβέστιο κάλιο, μαγνήσιο).

Επίσης, παρέχουν λίγες θερμίδες, οπότε συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή.

Ένας απλός τρόπος να πείσετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν είναι να δουν εσάς να τρώτε φρούτα, καθώς το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσουν να σας μιμηθούν.
Καθιερώστε τα απογεύματα ως την “ώρα του φρούτου”.

Αφιερώστε χρόνο και ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά ώστε να πλύνετε, να καθαρίσετε και φτιάξετε ωραίες πιατέλες με φρούτα που θα καταναλώσετε όλοι μαζί στη συνέχεια. Αν επιμείνετε σε αυτή τη συνήθεια να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό το παιδί σας θα ζητάει από μόνο του φρούτα.

Επίσης ένας άλλος τρόπος είναι να τους τα σερβίρετε με έναν έξυπνο τρόπο. Το πορτοκάλι για παράδειγμα μπορεί να γίνει μια τεράστια πορτοκαλί αράχνη ή ένας καταπληκτικός κάβουρας.

Η Lívia Lisboa, blogger, από την άλλη, αποφάσισε να αξιοποιήσει τα φρούτα ως …ντεκόρ στις φωτογραφίες της κόρης της.

Δεν γνωρίζουμε αν και πόσα από τα φρούτα, με τα οποία τη φωτογραφίζει η μαμά της, τρώει, πάντως είναι η καλύτερή της όταν είναι στην μπανιέρα και πλατσουρίζει έχοντας στο νερό, ανανά, φράουλες, σταφύλια.

Κι επειδή ως φωτογραφίες είναι πραγματικά ιδιαίτερες, σας τις παρουσιάζουμε στη gallery που ακολουθεί.




Πηγή