Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαμά, μεγαλώνω μαμά!

Η Έλενα είναι μόλις 10 ετών, αλλά τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να δω σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά της και στην ψυχοσύνθεσή της. 

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η στιγμή της πρώτης περιόδου (αν και με την always platinum δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ούτε εγώ, ούτε εκείνη) και το αν θα καταφέρω να διαχειριστώ όσο το δυνατόν καλύτερα τη συνθήκη της μετάβασης από κορίτσι σε γυναίκα. Αν θα μπορέσω να απαλύνω τις φοβίες της και τα ξεσπάσματά της. Όλοι ξέρουμε ότι η εφηβεία είναι απρόβλεπτη και το κάθε παιδί ξεχωριστά αντιδρά με διαφορετικούς τρόπους.

Θέλω να ενημερώνομαι και να διαβάζω άρθρα που μιλούν για την εφηβεία. Γι’ αυτό επισκέπτομαι συχνά το https://www.epithimies.gr/προϊόντα/always-teens όπου διαβάζω άρθρα που αφορούν την αυτοπεποίθηση των εφήβων και δίνουν συμβουλές στους γονείς! Προσπαθώ αρχικά να ετοιμάσω το έδαφος πρώτα για εμένα και μετά για εκείνη. 

 Πολλά κορίτσια υποφέρουν από κρίσεις άγχους την περίοδο που βλέπουν ότι αλλάζουν. Αλλάζει το σώμα τους, αδιαθετούν για πρώτη φορά αλλάζουν οι συνήθειές τους, ακόμα και ο τρόπος που βλέπουν τους γύρω τους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, η συνθήκη του lockdown και της καραντίνας, τα πράγματα σίγουρα χειροτέρεψαν για τις έφηβες. Η κοινωνική αποστασιοποίηση είχε μόνο αρνητικές συνέπειες στις ψυχές τους, που όμως δεν είχαν τρόπο να τις εκφράσουν.

Πώς να μπορέσει μία μητέρα, που και η ίδια υπέμεινε μία δυσάρεστη και πρωτόγνωρη κατάσταση, να πείσει την κόρη της ότι είναι όλα καλά, όταν δεν είναι στην πραγματικότητα; Το σοκ ήταν ισχυρό για όλους.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr


Πηγή