Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαμά φτιάχνει πρωινό με αυγά στα παιδιά της και είναι φανταστικό (pics)

Η Anne Widya είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Από τις αγαπημένες της συνήθειες είναι να σηκώνεται νωρίς το πρωί και να τους ετοιμάζει πρωινό.’Οχι όμως τα συνηθισμένα, όπως γάλα, ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα και κέικ αλλά πρωτότυπα γεμάτα φαντασία.

Με κύριο υλικό το αυγό, δημιουργεί μοναδικά πιάτα που δύσκολα θα μπορούν να αντισταθούν τα παιδιά της.

Διατροφική αξία αυγού

‘Eνα μεγάλο αυγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά!

Ένα αυγό περιέχει περίπου 9% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο ενός μωρού, 60% των ημερήσιων αναγκών σε φυλλικό οξύ, 12% των ημερήσιων αναγκών σε ωμέγα 3 και 43 % των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες.

Τα θρεπτικά συστατικά-κλειδιά που βρίσκονται στα αυγά, όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, το φυλλικό οξύ και το σελήνιο, έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη χρόνιων καταστάσεων, όπως η καρδιακή νόσος, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η έκπτωση της γνωσιακής λειτουργίας και συγγενείς ανωμαλίες. Επίσης, το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση, την μνήμη των μαθητών και προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Η σημασία του πρωινού

Ένα καλό πρωινό παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για το ξεκίνημά της ημέρας των παιδιών, αυξάνει την επίδοσή τους στο σχολείο, αυξάνει την αντίληψη, την ικανότητα συγκέντρωσης, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους τους!

Το πρωινό αποτελεί ένα πολύτιμο γεύμα και δρα προστατευτικά στην παιδική παχυσαρκία, εφόσον εντάσσεται στα πλαίσια ενός ημερήσιου διαιτολογίου, που περιλαμβάνει και άλλα κύρια γεύματα (μεσημεριανό, βραδινό) και κάποια σνακς (δεκατιανό, απογευματινό, προ του ύπνου).

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φανταστικές δημιουργίες της Anne Widya:




Πηγή