Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μανικιούρ και πεντικιούρ: Μπορείτε να τα κάνετε με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη;

Σίγουρα η περιποίηση νυχιών είναι κάτι που κάνατε πριν την εγκυμοσύνη και όλη η διαδικασία σας έκανε να νιώθετε άνετα. Οπότε γιατί να μην συνεχίσετε να το κάνετε και τώρα;

Είναι ασφαλές να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ στην εγκυμοσύνη;

Ναι! Σύμφωνα με το momjunction.com το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι ασφαλές και δεν χρειάζεται να παρατήσετε την περιποίηση των άκρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φτιάχνοντας τα νύχια των χεριών και των ποδιών, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να φροντίσετε τα χέρια και τα πόδια σας.

Ίσως κάποιες ανησυχείτε για τα χημικά που περιέχουν τα βερνίκια νυχιών. Η αλήθεια είναι πώς τα νύχια σας απορροφούν ένα αμελητέο ποσοστό χημικών, κάτι που δεν μπορεί να έχει καμιά επίδραση τόσο στη δική σας υγεία όσο και του εμβρύου σας.

Μελέτες έχουν δείξει πως το βερνίκι που εφαρμόζεται στα νύχια, είτε αυτό είναι απλό είτε gel, δεν επηρεάζει σε τίποτα το έμβρυο στην κοιλιά σας. Αυτό που ενδεχομένως να επηρεάσει την υγεία σας και κατά συνέπεια την υγεία του μωρού είναι η εισπνοή υλικών κατά την διάρκεια του μανικιούρ ή του πεντικιούρ.

Τι να προσέξετε κατά τη διάρκεια του μανικιούρ και του πεντικιούρ στην εγκυμοσύνη

Σε ένα σαλόνι ομορφιάς αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα εργαλεία. Τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς πελάτες γι’ αυτό και πρέπει να ειναι καλά καθαρισμένα και αποστειρωμένα. Μόνο τα εργαλεία που δεν αποστειρώνονται και δεν καθαρίζονται σωστά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, καθώς μπορεί να προσβληθούν από βακτηριακές, μυκητιακές ή ιογενείς λοιμώξεις.

Πριν κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ:

  • Ελέγξτε αν το ινστιτούτο που επισκεφθήκατε είναι καθαρό
  • Ελέγξτε αν είναι αποστειρωμένα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν
  • Ενημερώστε ότι είστε έγκυος
  • Μην κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ αν έχετε πληγές στα δάχτυλα

Πηγή