Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μεσημεριανό για το ολοήμερο που δεν χρειάζεται ζέσταμα

Κάποιες μαμάδες βρήκαν τα «πατήματά» τους και ήδη έχουν φτιάξει πρόγραμμα για την εβδομάδα που μας έρχεται, ενώ κάποιες άλλες ακόμη δυσκολεύονται με το φαγητό που πρέπει να βάλουν στο τάπερ για το ολοήμερο.

Βλέπετε, η νέα διαδικασία (που δεν ζεσταίνουν το φαγητό των παιδιών στο σχολείο) έχει κάνει λίγο δύσκολες τις επιλογές των μαμάδων.

Όλο αυτό το διάστημα φροντίζουμε να σας κάνουμε προτάσεις για γεύματα που δεν χρειάζεται ζέσταμα και το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα.

Τι μπορείτε να βάλετε στο τάπερ του παιδιού σας και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ζέσταμα;

2 μικρά burger με μπιφτεκάκια κοτόπουλο (συνοδέψτε με λίγη μουστάρδα, ντομάτα και μαρούλι), 1 μπανάνα, σπιτικά πατατάκια.

Διατροφική αξία του τάπερ:

Ντομάτα: Η ντομάτα έχει πολλά πολύτιμα στοιχεία όπως Βιταμίνη C, φλαβονοειδείς ουσίες, φολικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, Βιταμίνη Α, μέταλλα και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο ανήκει στην οικογένεια των αντιοξειδωτικών ουσιών και υπάρχει μέσα στις ντομάτες, φράουλες, καρπούζια και άλλα φρούτα κόκκινου χρώματος ή λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες αποδεικνύονται τα τελευταία χρόνια πολύ ωφέλιμες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μαρούλι: Τα ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.

Μουστάρδα: Οι σπόροι της μουστάρδας είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο, τα οποία έχουν δυνατές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά μουστάρδα, έχουν λιγότερες εξάρσεις άσθματος, λιγότερα κρυολογήματα και μειωμένη αναπνευστική συμφόρηση στο στήθος.

Μαγιονέζα: Μία κουταλιά μαγιονέζα περιέχει κατά μέσο όρο 94 θερμίδες, 10 γραμμάρια λιπαρά και καθόλου πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, σίδηρο ή ασβέστιο.

Chips γλυκοπατάτας: Οι γλυκοπατάτες είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, οι γλυκοπατάτες – ειδικά οι πορτοκαλί και πορφυρές ποικιλίες – είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες.

Μπανάνα: Μια μέτρια μπανάνα μας δίνει 105 θερμίδες, 0,4 γραμμάρια λίπος, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3,1 γραμμάρια φυτικές ίνες, 14 γραμμάρια ζάχαρη και 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνες. Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η ζάχαρη που προέρχεται από τα φρούτα είναι το καλύτερο είδος ζάχαρης.


Πηγή