Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μηλόξυδο: Τα απίθανα οφέλη του στην υγεία των παιδιών

Το ξύδι από μηλίτη, γνωστό και ως μηλόξυδο, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Οι ιδιότητές του είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, καθώς χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο και ως είδος διατροφής.

Η κατανάλωσή του θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη και για τα παιδιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς λόγους που πρέπει να εντάξετε το ξύδι από μηλίτη στη διατροφή τω παιδιών.

Kάνει καλό στο πεπτικό σύστημα

Σύμφωνα με μελέτες, το μηλόξυδο ανακουφίζει από την αίσθηση φουσκώματος και συμβάλλει στην σωστή πέψη του φαγητού.

Περιέχει προβιοτικά

Το ξύδι από μηλίτη περιέχει προβιοτικά βακτήρια που κάνουν καλό στο γαστρεντερικό σύστημα. Επίσης, κάποιοι υποστηρίζου ότι μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση των μετάλλων στο έντερο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Στην αρχαιότητα, το μηλόξυδο χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και ιώσεων. Το ξύδι από μηλίτη είναι πλούσιο σε κάλιο και είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Συμβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους

Το μηλόξυδο, όχι μόνο συμβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους, αλλά σύμφωνα με διάφορες μελέτες συμβάλλει και στην απώλεια βάρους, καθώς το οξικό οξύ που υπάρχει σε αυτό μειώνει το λίπος της κοιλιάς και καταστέλλει περαιτέρω το σωματικό λίπος που συσσωρεύεται.

Επίσης το ίδιο οξύ βοηθά στο να αισθανόμαστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώνοντας έτσι το αίσθημα της πείνας και την κατανάλωση επιπλέον θερμίδων

Πώς μπορείτε να εντάξετε το μηλόξυδο στη διατροφή των παιδιών;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό ρόφημα με νερό και δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ή να εντάξετε το ξύδι από μήλο σε άλλες συνταγές σε φαγητά ή άλλα σνακ.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μηλόξυδο στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή