Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μικρά μυστικά για να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά των παιδιών σας

Δεν υπάρχει τέλεια φροντίδα παιδικών μαλλιών. Υπάρχουν μικρά κόλπάκια και μυστικά που μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι μαμάδες ώστε να κάνουν το χτένισμα παιχνίδι.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πώς όμως η περιποίηση των μαλλιών θα πάψει να είναι «εφιάλτης» για τις μαμάδες; Μα φυσικά με τα κολπάκια που θα σας αποκαλύψω ευθύς αμέσως. Ως μαμά μιας 6χρονης κόρης, με σγουρά και μακριά μαλλιά, ξέρω από πρώτο χέρι τι πάει να πει «Ξεμπερδεύω τα μαλλιά του παιδιού μου», «Ξεκολλάω τσίχλα από τα μαλλιά του παιδιού μου, «Φροντίζω να μην κολλήσει ψείρες» και τέλος τι πάει να πει «Χτενίζω το παιδί μου!».

#1 Λούσιμο μαλλιών
Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Γνωρίζετε ως γονείς κάθε πότε πρέπει να λούζετε τα μαλλιά των παιδιών σας; Αν διαβάζετε το Mothersblog.gr σίγουρα θα ξέρετε (όπως και εγώ) ότι δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά των παιδιών σας κάθε βράδυ. Δυο φορές την εβδομάδα αρκούν. Αν παρόλα αυτά τα παιδιά σας θέλουν να τους βρέξετε το κεφάλι, τότε απλά ξεπλύνετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό χωρίς να κάνετε χρήση κάποιου προιόντος. Η συχνή χρήση σαμπουάν καταστρέφει τη φυσική λιπαρότητα του κεφαλιού.

Cuddletwist 1

#2 Στέγνωμα μαλλιών
Μη χρησιμοποιείτε πιστολάκι. Φροντίστε να λούζετε τα παιδιά σας, τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον βραδινό τους ύπνο, δίνοντας έτσι χρόνο στα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Μόλις λούσετε το παιδάκι σας, τυλίξτε τα μαλλιά του σε μια πετσέτα και αφήστε τα τυλιγμένα για ένα τέταρτο. Έπειτα χτενίστε και αφήστε να στεγνώσουν.

#3 Χτένισμα και «ξεμάλλιασμα»
Αν τα παιδιά σας έχουν μακριά μαλλιά, σγουρά ή έχουν λεπτή τρίχα όπως και να έχει οι κόμποι θα είναι πρόβλημα. Με μια χτένα με αραιά και λεπτά δοντάκια, ξεμπερδέψτε απαλά και σιγά-σιγά τα μαλλιά. Χωρίστε σε τούφες, ψεκάστε με κάποιο conditioner, και χτενίστε απαλά κρατώντας με το ένα χέρι σφιχτά κοντά στη ρίζα, ώστε να μην τραβάτε τα μαλλιά του παιδιού.

#4 Χτενίσματα
Εδώ, μπορείτε να βρείτε άπειρα χτενίσματα για τις μικρές σας πριγκίπισσες. Κάποια χρειάζονται δεξιοτεχνία ενώ κάποια άλλα όχι. Εγώ, αν με ρωτάτε, αν και δεν ήξερα τίποτε από κοριτσίστικα χτενίσματα, έχω πλέον ειδικευτεί και καταφέρνω ακόμη και τον πιο εξειδικευμένο κότσο.

 t45

#5 Ψείρες
Η πρόληψη είναι το παν. Προμηθευτείτε από το φαρμακείο ειδικά σπρέι και κάθε πρωί πριν το σχολείο, ψεκάστε το κεφάλι στα σημεία πίσω από τα αυτιά και τον αυχένα. Στην περίπτωση αυτή, τα μαλλιά επιβάλλεται να είναι πιασμένα είτε αλογοουρά είτε να είναι πλεγμένα σε κοτσίδες.

lice

Ελπίζω τα δικά μου κολπάκια και μικρά μυστικά να σας φανούν χρήσιμα.


Πηγή