Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μοναδικές εκφράσεις γυναικών τη στιγμή της γέννας (pics)

Όλη της η ενέργεια επικεντρώνεται στην προσπάθεια να γεννήσει το παιδί της και να το κρατήσει στην αγκαλιά της.

Αυτό άλλωστε είναι το πιο σημαντικό στάδιο του τοκετού. Μετά τη συστολή και τις βαθιές ανάσες ακολουθεί το σπρώξιμο με όλη της τη δύναμη ώστε με κάθε εξώθηση ν΄αρχίσει να προβάλει το κεφαλάκι του μωρού.

Όλη αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια συχνά συνοδεύεται και από άλλες αντιδράσεις, όπως εφίδρωση, τρέμουλο, ναυτία, τάση για εμετό και εξάντληση.

Χωρίς να συμβαίνει συνειδητά, οι γυναίκες σε αυτή τη φάση αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια. Άλλες πάλι χάνουν τον έλεγχο και εκφράζονται με ουρλιαχτά και έντονες διαμαρτυρίες.

Το σημαντικό είναι παραμένουν προσηλωμένες στο στόχο καθώς το στάδιο των εξωθήσεων πλησιάζει. Πρέπει να θυμούνται ότι οι ισχυρές συσπάσεις επιταχύνουν τη φάση αυτή.

Εκφράσεις

Η Monet Nicole, μια από τις πιο γνωστές φωτογράφους γέννας, σε μια σειρά φωτογραφιών της εστίασε στις εκφράσεις των γυναικών τη στιγμή που φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες θα διακρίνετε αρκετές εκφράσεις: πόνου, χαράς, δυσφορίας, έντασης και φόβου. Όλες όμως, έχουν κάτι κοινόμκαι αυτό δεν είναι παρά η  απίστευτη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Αξίζει να δείτε αυτές τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Φωτογραφίες: Monet Nicole




Πηγή