Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι: Το παιχνίδι που εξασκεί μυαλό και σώμα

Περάστε ποιοτικό χρόνο με το παιδί τώρα που μένετε στο σπίτι.

Και ποιος δεν γνωρίζει τη δρ. Μαρία Μοντεσσόρι, την Ιταλίδα παιδαγωγό που επινόησε το μοντεσσοριανό παιδαγωγικό σύστημα, γνωστό και ως «μοντεσσοριανή μέθοδος». Πού βασίζεται όλο αυτό το παιδαγωγικό σύστημα; Μα φυσικά στο σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού.

Διαδικτυακά, μπορεί να βρει κανείς άπειρες μοντεσσοριανές ασκήσεις και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, γυμνάζοντας παράλληλα σώμα και νου.

Παζλ εξ αποστάσεως

Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το παζλ εξ αποστάσεως. Ένα υπέροχο παιχνίδι που θα κρατήσει απασχολημένο -δημιουργικά πάντα- το παιδί σας.

Πώς παίζεται:

Πάρτε ένα οποιοδήποτε αγαπημένο παζλ του παιδιού σας και βάλτε το σαλόνι του σπιτιού. Ζητήστε του να φτιάξει το παζλ στο δωμάτιό του. Όμως δεν μπορεί να πάρει τα κομμάτια. Θα πρέπει κάθε φορά που πηγαινοέρχεται, να παίρνει ένα κομμάτι που χρειάζεται.

Αυτό το παιχνίδι έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στις μοντεσσοριανές σχολικές τάξεις, για να συνεχίσουν τα παιδιά να κινούνται και να σκέφτονται ταυτόχρονα με το μυαλό τους τις πληροφορίες (δηλαδή τι κομμάτι χρειάζονται) ενώ περπατούν.


Πηγή