Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Μπακαλιάρος σκορδαλιά στο… μικροσκόπιο των διατροφολόγων

Τα νέα από το… μέτωπο των διατροφολόγων είναι κατ’ αρχήν καλά: Όλοι οι ειδικοί αναγνωρίζουν τη θρεπτική αξία του μπακαλιάρου ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα ψάρια.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ψευδαργύρου και φωσφόρου, καθώς επίσης, και βιταμινών A, D και Κ. Επιπλέον, προσφέρει στον οργανισμό τα περίφημα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γνωστά για την ευεργετική τους δράση στην υγεία της καρδιάς, των αγγείων και του εγκεφάλου. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει ωμεγα-3 λιπαρά, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η πρόσληψή τους μέσω της διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή