Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετού (pics)

Τον τελευταίο αιώνα, ο ρόλος του πατέρα στην «επιχείρηση» τοκετός άλλαξε θεαματικά. Πριν από τη δεκαετία του 1970 η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι η γέννηση του μωρού ήταν γυναικεία υπόθεση και οι άνδρες δεν επιτρεπόταν να βρίσκονται στην αίθουσα τοκετού.

Το συναισθηματικό που έχει ένας άνδρας με τη γυναίκα του σήμερα, η οικογενειακή δομή και ο ενεργός ρόλος των ανδρών στην οικογένεια έχουν ενθαρρύνει την παρουσία στην αίθουσα τοκετού. Ως εκ τούτου σήμερα οι άνδρες έχουν την επιλογή να διαλέξουν αν θα παρευρεθούν στην αίθουσα τοκετού με τη σύζυγό τους, αν θα δουν το μωρό τους να γεννιέται, αν θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο ή όχι.

Πολλοί είναι οι μπαμπάδες που επιλέγουν όλα τα πρώτα, θέλοντας να βοηθήσουν και να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τη γυναίκα τους που γεννά με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή.

Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν μέσα από προηγούμενα άρθρα μας, κάποιοι μπαμπάδες αντέχουν την εικόνα του τοκετού και κάποιοι άλλοι όχι, με αποτέλεσμα να λιποθυμούν.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι μπαμπάδες που ξεσπούν σε κλάματα μόλις δουν το παιδί τους, που κρατούν το μωρό τους στα χέρια τους πριν από τη μαμά, που κόβουν τον ομφάλιο λώρο και που κρατούν σφιχτά το χέρι της συζύγου τους.

Μερικές από αυτές τις αντιδράσεις, απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό η Nola και τις δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε τις φωτογραφίες που δείχνουν όχι μόνο τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί… αλλά και τη στιγμή που γεννιέται ένας πατέρας.




Πηγή