Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Μπανάνα στη διατροφή της εγκύου: Οκτώ σημαντικά οφέλη και δύο συνταγές για υγιεινά σνακ (vids)

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα φρούτα τα λαχανικά δε, είναι απαραίτητο κομμάτι της καθώς συμβάλλουν στην υγεία της μέλλουσα μαμάς αλλά και στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Η μπανάνα είναι από τα αγαπημένα φρούτα. Το βρίσκετε καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορείτε να το φάτε εύκολα, όπου και αν είστε. Επιπλέον, η μπανάνα είναι πηγή ασβεστίου, καλίου και πολλών άλλων βασικών θρεπτικών ουσιών και η κατανάλωσή της έχει πολλά οφέλη τόσο για εσάς , όσο και για το μωρό σας.

Τα οφέλη

Είναι πλούσια σε φολικό οξύ
Η μπανάνα είναι πηγή φολικού οξέος το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού του εμβρύου.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα την περίοδο της εγκυμοσύνης και η μπανάνα είναι από τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν να την καταπολεμήσετε.

Είναι πηγή ασβεστίου
Το ασβέστιο συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών του μωρού και η μπανάνα είναι μία πολύ καλή πηγή ασβεστίου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι μπανάνες έχουν και βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου είναι ιδανική για το μωρό σας.

Καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες
Έχει παρατηρηθεί ότι εάν η μπανάνα καταναλώνεται τακτικά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, συμβάλλει στη μείωση της πρωινής αδιαθεσίας που αντιμετωπίζουν πολλές μέλλουσες μαμάδες το πρώτο τρίμηνο της κύησης.

Είναι Φυσικό αγχολυτικό
Κι όμως, το συγκεκριμένο φρούτο μειώνει τα επίπεδα του άγχους!

Διατηρεί το επίπεδο ζάχαρης και χοληστερόλης στο αίμα
Η κατανάλωση μπανάνας στην εγκυμοσύνη βοηθά να διατηρήσετε τα σωστά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και χοληστερόλης.

Προκαλεί αίσθηση κορεσμού
Αντί για σοκολάτες και άλλα γλυκά προτιμήστε μια μπανάνα για να μειώσετε την πείνα σας. Η κατανάλωσή της θα σας κάνει να νιώθετε χορτάτη για ώρα.

Πώς μπορείτε να εντάξετε την μπανάνα στην καθημερινή σας διατροφή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξετε την μπανάνα στο διαιτολόγιό σας. Εάν βαρεθήκατε να την τρώτε σκέτη, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά σνακ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο εύκολες συνταγές που σίγουρα θα λατρέψετε.

Μπισκότα με μπανάνα και σοκολάτα

 

Banana Bread


Πηγή