Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπορεί το μωρό να ζαλιστεί και να πάθει ναυτία από το κούνημα;

Τα περισσότερα μωρά ηρεμούν πιο γρήγορα όταν τα κουνάνε. Είτε κλαίνε είτε είναι ανήσυχα, το κούνημα αποδεικνύεται η πλέον αποτελεσματική λύση .

Μπορεί το μωρό να ζαλιστεί;

Ορισμένοι γονείς αναρωτιούνται μήπως το κούνημα μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή ακόμα και ζαλάδες στο μωρό.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCLA, Harvey Karp, το κούνημα δεν ενεργοποιεί το κέντρο ναυτίας του εγκεφάλου.
Η ζαλάδα και η ναυτία προκαλούνται από μεγάλες, πλατιές κινήσεις, όπως όταν καταλαβαίνετε με το αυτοκίνητο έναν δρόμο με στροφές. Το κούνημα κάνει τα γκρινιάρικα μωρά να νιώθουν πιο άνετα, όχι λιγότερο άνετα.

Μήπως να αποφύγω να κουνήσω έντονα το μωρό μετά από ένα γεύμα;

Το κούνημα δεν κάνει τα μωρά να βγάζουν περισσότερο γάλα, αναφέρει στο βιβλίο του « Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο» ο Harvey Karp. Μάλιστα επειδή μειώνει το κλάμα, βοηθάει το μωρό σας, να βγάζει λιγότερο! Το κούνημα απελευθερώνει επίσης τα αέρια και βοηθάει το μωρό σας να ρευτεί.

Τι να κάνω όταν το μωρό κλαίει περισσότερο όταν το κουνάω γρήγορα;

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβει το μωρό σας ότι κάνετε κάτι που του αρέσει. Αν εξακολουθεί να κλαίει τριάντα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που αρχίσατε να το κουνάτε, τότε ελέγξτε την τεχνική σας. Βεβαιωθείτε ότι οι κινήσεις σας είναι γρήγορες και μικρές, στηρίζετε το κεφάλι και τον αυχένα του, και τα χέρια σας είναι ανοιχτά ώστε το κεφάλι του να μπορεί να κουνηθεί.

Μη βάζετε το μωρό στην κούνια όταν κλαίει

Οι κούνιες συχνά αποτυγχάνουν να ηρεμήσουν τα μωρά όταν είναι πολύ αναστατωμένα. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε το μωρό σας για ένα ή δύο λεπτά πριν το βάλετε στην κούνια. Αν βάλετε ένα παιδί που τσιρίζει σε μια κούνια , αυτό που θα πάρετε είναι ένα παιδί που κλαίει ενώ κουνιέται!


Πηγή