Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μπορούμε να βάζουμε κρεμμύδι στο φαγητό το μωρού;

Το κρεμμύδι έχει πολλές αντιξειδωτικές ουσίες ενώ παρέχει το 20% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε και μεταξύ 5% και 10% της αναγκαίας ημερήσιας δόσης βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, καλίου και μαγγανίου.

Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική προσθέτοντας νοστιμιά σε πολλά φαγητά ενώ έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης χάρη στην ινουλίνη του, έναν τύπο φυτικών ινών που λειτουργεί ως πρεβιοτικό.

Με όλα αυτά τα θετικά μπορεί το κρεμμύδι να ενταχθεί στη διατροφή του μωρού και από ποια ηλικία;

Σύμφωνα με το momjunction.com, τα μωρά μπορούν να τρώνε μαγειρεμένα κρεμμύδια από την ηλικία των έξι μηνών. Μόλις αρχίσει τις στέρεες τροφές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρεμένα κρεμμύδια ή τριμμένα για να προσθέσετε γεύση σε διαφορετικές συνταγές, όπως πουρέ φρούτων και λαχανικών , κουάκερ και σούπες. 

Τα μικρά παιδιά μπορούν να καταναλώνουν στον ατμό ψητά κρεμμύδια, μαζί με άλλα τρόφιμα. Αποφύγετε να σερβίρετε ωμό κρεμμύδι σε μωρά, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και μπορεί να το εκθέσει σε μικρόβια. Εάν το μωρό σας έχει ευαίσθητο πεπτικό σύστημα και έχει φούσκωμα καλό είναι να το αποφύγετε και να εντάξετε τα κρεμμύδια στη διατροφή του όταν γίνει ενός έτους.

Οφέλη για την υγεία των μωρών από την κατανάλωση κρεμμυδιών

Τα κρεμμύδια θεωρείται ότι έχουν αντικαρκινικά, αντιαιμοπεταλιακά, αντιασθματικά και αντιβιοτικά οφέλη που αποδίδονται κυρίως στα φυτοχημικά του, όπως τα φλαβονοειδή.

Συγκεκριμένα το κρεμμύδι:

Παρέχει μικροθρεπτικά συστατικά: Ένα μικρό κρεμμύδι παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και κάλιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη καλή υγεία.

Προάγει την ανοσία: Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική πηγή διαφόρων βιοδραστικών και αντιοξειδωτικών ενώσεων που εξουδετερώνουν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Αυτές οι ενώσεις θα μπορούσαν επίσης να ωφελήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μακροπρόθεσμα . Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και μπορούν να αποτρέψουν βακτηριακές λοιμώξεις και να ενισχύσουν την ανοσία.

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου: Τα κρεμμύδια περιέχουν έναν τύπο υδατανθράκων που ονομάζεται FODMAPs που λειτουργούν ως πρεβιοτικά και ωφελούν τα βακτήρια του παχέος εντέρου .

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς: Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης.


Πηγή