Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μυστικά για τη φροντίδα των μωρών από την αγαπημένη νταντά των διασήμων

Η Connie Simpson έχει πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας και έχει φροντίσει περισσότερα από 250 μωρά. Οι πελάτες της, τη γνωρίζουν ως Nanny Connie και αρκετοί από αυτούς είναι διάσημοι αστέρες του Hollywood. Ο Matt Damon, η Jessica Alba, η Εmily Blunt και η Jessica Biel, είναι μόνο μερικοί από τους ηθοποιούς που ανήκουν στο πελατολόγιό της.

Η εμπειρία της και η σχέση που καταφέρνει να αναπτύξει με τα παιδιά, την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Μάλιστα, οι διάσημη νταντά αποφάσισε να μοιραστεί κάποια μυστικά του επαγγέλματός της σε ένα βιβλίο, το «Nanny Connie Way» το οποίο απευθύνεται σε όλους τους γονείς που έχουν μωράκια έως και τεσσάρων μηνών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα tips που προτείνει η Connie Simpson για τη φροντίδα του μωρού τις πρώτες εβδομάδες:

Ακολουθήστε μία ρουτίνα ύπνου

Όλα αυτά τα χρόνια, η διάσημη νταντά ακολουθεί μία συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου για όλα τα μωρά που έχει φροντίσει και δεν την έχει απογοητεύσει ποτέ. Η ρουτίνα αυτή περιλαμβάνει, βραδινό μπανάκι, χαμηλό φωτισμό, χαλαρωτική μουσική, μασάζ και διάβασμα παραμυθιού. Πρώτο βήμα, το μπάνιο του μωρού. Σύμφωνα με την νταντά Connie, το νερό πρέπει να είναι τόσο ζεστό, ώστε ακόμη και στο τέλος του μπάνιου να παραμένει χλιαρό. Επί εννέα μήνες, το μωρό είναι μέσα στον αμνιακό σάκο όπου η θερμοκρασία είναι όμοια με αυτή του σώματος. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το ζεστό μπάνιο του προσφέρει χαλάρωση. Μετά το μπάνιο, το μωρό καλό είναι να μεταφερθεί σε έναν χώρο με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική (χωρίς φωνητικά). Aυτή η ατμόσφαιρα προσφέρει ακόμη περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση στο μωρό και σε συνδυασμό με ένα ολιγόλεπτο baby massage, ο ύπνος είναι ένα βήμα πιο κοντά. Λίγο πριν κοιμηθεί, η έμπειρη νταντά συμβουλεύει να διαβάσετε ένα παραμύθι και για το τέλος αφήνει το φαγητό. Μετά τον θηλασμό, το μωρό είναι χορτάτο και αρκετά χαλαρό και ήρεμο ώστε να κοιμηθεί. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη ρουτίνα ύπνου του μωρού και καλό είναι να μείνετε όσο πιο πιστοί σε αυτή γίνεται.

Μην ξεχνάτε να τρέφεστε σωστά

Ο θηλασμός είναι μία υπέροχα πραγματική εμπειρία, αλλά πρέπει να εφοδιάσετε κατάλληλα τον οργανισμό σας για αυτόν, αλλιώς θα νιώθετε εξαντλημένη και δεν αφήνετε τον εαυτό σας να απολαύσει αυτή τη διαδικασία. Η Connie Simpson συμβουλεύει, πριν από κάθε θηλασμό, να έχετε καταναλώσει τουλάχιστον ένα snack και να έχετε πιει ένα μπουκάλι νερό. Επίσης, η διάσημη νταντά δίνει τις δικές της συμβουλές και για τα διάφορα θρεπτικά σνακ που προτείνει να τρώνε οι νέες μαμάδες που θηλάζουν. Ανάμεσα σε αυτά είναι το τοστ με αβοκάντο, ελαιόλαδο και αλάτι, ενώ απαραίτητη τροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού θεωρεί και το βούτυρο.

Πριν φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα

Για έναν νέο γονιό τα απαραίτητα είναι μάλλον όλη η προίκα του μωρού. Δε χρειάζονται όμως υπερβολές. Βεβαιωθείτε ότι στην τσάντα-αλλαξιέρα έχετε τα απολύτως απαραίτητα και ετοιμάστε ένα βαλιτσάκι με επιπλέον πάνες, αλλαξιές, μπουκαλάκι νερό, μωρομάντηλα και άλλα απαραίτητα, το οποίο μπορείτε να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης.

Πηγή: todaysparents.com


Πηγή