Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μωράκια κάνουν τα πρώτα τους βήματα και είναι απλά απολαυστικά (vid)

Η στιγμή που ένα μωράκι κάνει τα πρώτα του βήματα είναι ξεχωριστή τόσο για το ίδιο όσο και για τους γονείς.

Ξεκινάει μια νέα περίοδος εξερεύνησης για το μωρό και τρεξίματος για τη μαμά και τον μπαμπά που θα πρέπει να είναι συνεχώς μαζί του.

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα, γύρω στους 9 με 12 μήνες ενώ ορισμένα αργούν λίγο ακόμα και περπατούν αφού γίνουν 1,5 έτους. Αν το παιδί, είναι 18 μηνών και εξακολουθεί να μην περπατάει τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρο για να διαπιστώσει αν συντρέχουν κάποιοι ειδικοί λόγοι.

Πώς θα το βοηθήσουμε να περπατήσει

Το παιδί για να περπατήσει πρέπει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Κρατώντας το από τα χέρια
  • Βάζοντάς το να κρατιέται από έπιπλα όπως, καναπέ, πάγκο, τραπέζι.Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί αν το παιδί πέσει και χτυπήσει, θα φοβηθεί και θα οπισθοδρομήσει ή δεν θα θέλει να προσπαθήσει άμεσα.
  • Φροντίστε να μην γλιστρούν τα πατώματα. Αν πέσει, ίσως θα αργήσει μερικές εβδομάδες να ξαναπερπατήσει.
  • Φροντίστε το δωμάτιο να είναι ασφαλές για το μωρό, χωρίς ελεύθερα καλώδια και αντικείμενα που μπορεί να ανατρέψει.
  • Μην αφήνετε το παιδί να τρέχει μέσα στο σπίτι με τις κάλτσες γιατί μπορεί να γλιστρήσει.

Γεγονός είναι πάντως ότι όταν τα μωρά καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, δεν τα σταματά τίποτα. Ακόμα κι αν νιώθουν ανασφάλεια, η επιθυμία τους να περπατήσουν είναι τόσο μεγάλη που κατανικά οποιουσδήποτε δισταγμούς .

Στο βίντεο που ακολουθεί απολαύστε μοναδικές στιγμές μωρών που καταφέρνουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ( προς την ανεξαρτησία):

 


Πηγή