Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μωράκια λένε τις πρώτες τους λέξεις και είναι απολαυστικά (vid)

Οι δεξιότητες ομιλίας ενός μωρού αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. 

Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν κάποιες λέξεις νωρίτερα από τους 5 μήνες και θα πουν την πρώτη τους λέξη μεταξύ 10 και 12 μηνών. Βέβαια κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης επομένως μπορεί να μιλήσει λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα. Το λεξιλόγιο ενός παιδιού περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50 λέξεις σε 18 μήνες, 100 λέξεις σε 20 μήνες και 14.000 λέξεις σε έξι χρόνια.

Το «μπα», το «μα», το «γκου» και άλλες ακόμη λεξούλες, είναι οι πρώτες κουβέντες που λέει ένα μωρό στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τη μαμά του που το θηλάζει ή τον μπαμπά που το κρατάει αγκαλιά.Όταν το παιδί αρχίζει να μαθαίνει τη γλώσσα , τη μαθαίνει με γοργούς ρυθμούς γι αυτό αν και μπορεί να μην καταλαβαίνει κάποιες μεμονωμένες λέξεις, συχνά πιάνει το νόημα της όλης πρότασης. Να του δίνετε πολλή βοήθεια σε αυτό. Καταλαβαίνει το νόημα αρκετών λέξεων και γυρίζει όταν ακούει το όνομά του.

Τα μωράκια που θα δείτε στο βίντεο τα κατέγραψαν οι γονείς τους τη στιγμή που είπαν τις πρώτες τους λεξούλες. Ορισμένα είναι τόσο μικρά που η προσπάθειά τους να επαναλάβουν αυτό του ακούνε από τους γονείς τους είναι συγκινητική.

Απολαύστε τα ευθύς αμέσως.


Πηγή