Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μωράκια χαμογελούν στους γονείς τους – Μοναδικές φωτογραφίες (pics)

Tο χαμόγελο παρατηρείται αρχικά στα βρέφη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ το μωρό κοιμάται ήσυχα, το βλέπουμε να χαμογελά κι αναρωτιόμαστε τι μπορεί να βλέπει.

Όπως όμως εξηγεί ο παιδίατρος Mark Gettleman, ιδρυτής του κέντρου Goofy Gettwell Pediatrics στην Αριζόνα πρόκειται για αυθόρμητο χαμόγελο κι όχι εσκεμμένο ως αντίδραση σε κάτι που άκουσε ή είδε.Σύμφωνα με τον ίδιο τα μωρά μπορεί να χαμογελούν ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα. 

Το χαμόγελο του μωρού αλλάζει, από τον δεύτερο ως τον τέταρτο μήνα, γίνεται εκούσιο και μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν αποτελεί όμως πραγματικά κοινωνική συμπεριφορά, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο δικό σας χαμόγελο!

Πότε αρχίζει να χαμογελάει το μωρό

Μετά τον τέταρτο ή έκτο μήνα, το βρέφος μπορεί να διακρίνει τα ανθρώπινα πρόσωπα και έτσι το χαμόγελο γίνεται επιλεκτικό. Το μωρό χαμογελάει μόνο σε ορισμένα πρόσωπα, και κυρίως στη μητέρα του και σε άτομα που τα γνωρίζει από την καθημερινότητα του.

Μπορείτε να δείτε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αντανακλαστικό και αληθινό χαμόγελο από το χρόνο και τη διάρκεια. Τα αντανακλαστικά χαμόγελα τείνουν να είναι μικρότερα και εμφανίζονται τυχαία, όταν το μωρό κοιμάται ή είναι κουρασμένο. Αντίθετα, το πραγματικό χαμόγελο, συμβαίνει ως ανταπόκριση σε απάντηση σε κάτι που άκουσε ή ως αντίδραση σε μία οικεία φωνή και φιγούρα.

Είτε πρόκειται για αληθινό χαμόγελο είτε όχι, γεγονός είναι ένα: ότι η στιγμή που βλέπουμε το νεογέννητο μωράκι να σκάει το πρώτο του χαμόγελο, η ευτυχία μας είναι απερίγραπτη.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες μωρών που χαμογελούν στους γονείς τους όπως τα κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό η Melissa Jean

Φωτογραφίες: Instagram @Melissa Jean




Πηγή