Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μωράκι δοκιμάζει για πρώτη φορά μπανάνα – Απολαυστική η αντίδρασή του

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του μωρού από τον έκτο μήνα κι έπειτα. Μέχρι τότε τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα, τα οποίο και τους παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους μέχρι και αυτήν την ηλικία.

Από τις πρώτες στερεές τροφές που δοκιμάζει το βρέφος είναι και η μπανάνα.

Ποια τα οφέλη της μπανάνας στη διατροφή του μωρού;

Η μπανάνα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, όπως το κάλιο. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα.

Επίσης, η κατανάλωση μπανάνας κάνει καλό στο έντερο καθώς περιέχει φυτικές ίνες και προβιοτικά που ωφελούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Η κατανάλωσή της λοιπόν από τα παιδιά και τους ενήλικες μόνο οφέλη μπορεί να έχει στην υγεία τους.

Το απολαυστικό βίντεο με την μπέμπα που δοκιμάζει για πρώτη φορά μπανάνα

Η μπανάνα έχει γλυκά γεύση και μαλακή υφή, για αυτό και είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών. Βέβαια, η πρώτη δοκιμή είναι πάντα ιδιαίτερη και η αντίδραση ενός παιδιού μπορεί να είναι… αναπάντεχη.

Αυτό αποδεικνύει και το παρακάτω βίντεο. Ένα κοριτσάκι δοκιμάζει για πρώτη φορά μπανάνα και αν κρίνουμε από την αντίδρασή του, η υφή και η γεύση του συγκεκριμένου τις φαίνεται κάτι αρκετά περίεργο. Το βίντεο δημοσίευσαν στο YouTube οι γονείς του μικρού κοριτσιού και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες προβολές.


Πηγή