Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μωρά δοκιμάζουν λαχανικά και οι αντιδράσεις τους είναι απολαυστικές (vid)

Μέχρι και τον έκτο μηνα τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα. Μέχρι και αυτήν την ηλικία το γάλα καλύπτει όλες τις ανάγκες του οργανισμού του σε θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση. Από τον έκτο μήνα κι έπειτα οι ανάγκες αυτές αυξάνονται και οι στερεές τροφές εισάγονται σταδιακά στη βρεφική διατροφή.

Από τις πρώτες τροφές που δοκιμάζει το μωρό είναι τα λαχανικά σε μορφή κρέμας ή πουρέ. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και άλλα ευγεργετικά και απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους, συστατικά. Από τα πιο θρεπτικά λαχανικά για το μωρό θεωρούνται ο αρακάς, το κολοκύθι, το μπρόκολο, η γλυκοπατάτατα και τα πράσινα φασόλια.

Οι ειδικοί συνιστούν τα μωρά να δοκιμάζουν μία νέα τροφή τη φορά ώστε να ελεγχθούν τυχόν αλλεργίες αλλά και να εχει το βρέφος τον χρόνο εξοικειωθεί με τη νέα τροφή.

Μωρά δοκιμάζουν λαχανικά για πρώτη φορά και οι αντιδράσεις του είναι απολαυστικές

Η γεύση των λαχανικών είναι πρωτόγνωρη για τα μωρά που τα δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Πώς αντιδρούν σε αυτές τις νέες γεύσεις και υφές; Το παρακάτω βίντεο θα σας δώσει μία ιδέα. Άλλα ξαφνιάζονται, άλλα κλαίνε και άλλα περιεργάζονται τη νέα τροφή με ενδιαφέρον.

Πατήστε “play” και απολαύστε τα!


Πηγή