Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μωρά μιμούνται τους μπαμπάδες τους και μας χαρίζουν άφθονο γέλιο (vid)

Τα παιδιά βλέπουν και μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους και δεν είναι τυχαία η φράση που όλοι λέμε: «Τα παιδιά βλέπουν και κάνουν». Γιατί, ναι μεν, τα γονίδια καθορίζουν μέχρι ενός σημείου τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού, όμως, σημαντικότατο ρόλο παίζουν και οι παραστάσεις που έχει από την καθημερινότητά του.

Οι γονείς είναι τα πρώτα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται ένα παιδί και αποτελούν τα πρώτα πρότυπα στη ζωή του. Γι’ αυτό και οι κινήσεις του σώματος, τα λόγια και οι αντιδράσεις σας, είναι τα πρώτα πράγματα που θα αντιγράψει από εσάς το παιδί.

Θα έχετε παρατηρήσει, κάθε φορά που μιλάτε σε ένα μωρό, πόσο προσεκτικά σας κοιτάζει, προσπαθώντας να σουφρώσει τα χειλάκια του και να επαναλάβει τους ήχους. Αντίστοιχα, και με τις κινήσεις. Αν αρχίσετε να κουνάτε τα χέρια σας, μετά από λίγο θα σας μιμηθεί.

Αυτό ακριβώς κάνουν και οι μπαμπάδες στο βίντεο που θα δείτε. Ανοιγοκλείνει τα μάτια ο μπαμπάς; Το κάνει και το μωρό του. Κουτουλάει το κεφάλι του στο καλάθι; Εννοείται ότι τον μιμείται το παιδάκι του.

Αυτά και άλλα χαριτωμένα και αστεία μεταξύ μπαμπάδων και παιδιών μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

 

 

 


Πηγή