Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Μωρά φτερνίζονται και κάνουν τις πιο αστείες γκριμάτσες (εικόνες)

Το πιο χαριτωμένο και ιδιαίτερο φτέρνισμα είναι αυτό του μωρού. Και μάλιστα όσο μικρότερο είναι το μωρό σε ηλικία, τόσο πιο αστείο και ιδιαίτερο μας φαίνεται το φτέρνισμά του!

Γιατί τα νεογέννητα φτερνίζονται τόσο συχνά;

Στα νεογέννητα, το φτέρνισμα είναι ένα ιδιαίτερο συχνό φαινόμενο και υποδηλώνει ότι το νευρικό τους σύστημα λειτουργεί σωστά. Γιατί όμως φτερνίζονται τα νεογέννητα τόσο συχνά; Οι λόγοι ποικίλουν. Αρχικά, τα νεογέννητα έχουν μικρότερες ρινικές διόδους από ότι οι ενήλικες ή τα μεγαλύτερα παιδιά, οι οποίες και μπορούν να φράξουν πολύ πιο εύκολα. Το φτέρνισμα είναι μία αντίδραση του όλου συστήματος για να καθαρίσουν οι δίοδοι αυτές από το μητρικό γάλα, τη βλέννα ή ακόμα και τη σκόνη που αιωρείται στον αέρα.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένο, συνεπώς το φτέρνισμα είναι αυτό που προστατεύει τον οργανισμό από την εισβολή μικροβίων και σωματιδίων.

Φωτογραφίες με μωρά που φτερνίζονται

Πολλοί είναι οι γονείς και οι επαγγελματίες φωτογράφοι που έχουν καταφέρει να απαθανατίσουν το φτέρνισμα του μωρού με τον φωτογραφικό φακό. Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω φωτογραφία. Το μωράκι φτερνίζεται και αντανακλαστικά ανοίγει χέρια και πόδια!

 

Στο Instagram βρήκαμε μερικές ακόμα αντίστοιχες φωτογραφίες και είμαστε σίγουροι ότι είναι ό,τι πιο χαριτωμένο και γλυκό θα δείτε σήμερα.

Απολαύστε τις στην παρακάτω gallery!




Πηγή