Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά μπρόκολο – Άκρως απολαυστική η αντίδρασή του

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ποια τα οφέλη του μπρόκολου στη διατροφή των παιδιών;

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, βιταμίνες Α, C, Κ1, Β1, Β6 και Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, κάλιο, καροτενοειδή και φυτικές ίνες. Ανήκει στο είδος των σταυρανθών λαχανικών, τα οποία οι ειδικοί προτείνουν να συμπεριλαμβάνονται στο διαιτολόγιο της εβδομάδας τρεις με τέσσερις φορές.

Τα οφέλη του μπρόκολου για τα παιδιά είναι πολλά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους, την όραση, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, το μπρόκολο, όπως και το κουνουπίδι και τα λοιπά κραμβοειδή λαχανιά έχουν πλούσια αντιοξειδωτική σύνθεση και δρουν ευεργετικά για το στομάχι.

Μωρό δοκιμάζει μπρόκολο – Το βίντεο με τις εκατοντάδες χιλιάδες προβολές

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του παιδιού από τον έκτο περίπου μήνα κι έπειτα. Η πρώτη επαφή με νέες γεύσεις και υφές είναι πάντα ιδιαίτερη, και πολλοί είναι οι νέοι γονείς απαθανατίζουν τις αντιδράσεις των παιδιών τους όταν δοκιμάζουν για πρώτη φορά μία καινούρια τροφή.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του χαριτωμένου μπόμπιρα που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Το αγοράκι δοκιμάζει για πρώτη φορά κρέμα με μπρόκολο και όπως θα δείτε κι εσείς η αντίδρασή του είναι απολαυστική και μάλλον αναμενόμενη,

Πατήστε «play» παρακάτω και απολαύστε το βίντεο.


Πηγή