Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μωρό και τηλεόραση: 2+1 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις της τηλεόρασης στη ζωή των παιδιών.

Επειδή σχεδόν όλοι μας έχουμε μια ή περισσότερες τηλεοράσεις στο σπίτι μας και επειδή οι περισσότεροι από εμάς παρακολουθούμε τηλεόραση σχεδόν κάθε μέρα, ίσως να μην θέλουμε να ακούσουμε τι μας λένε οι έρευνες, αλλά αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Ποιες είναι οι ερωτήσεις που όλοι έχουμε στο μυαλό μας;

Μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν τι βλέπουν στην τηλεόραση;

Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα μωρά ηλικίας μικρότερης των δύο ετών θεωρούν την τηλεόραση ως μια συγκεχυμένη σειρά χρωμάτων, εικόνων και θορύβων. Δεν καταλαβαίνουν μεγάλο μέρος του περιεχομένου. Δεδομένου ότι η μέση τηλεοπτική σκηνή διαρκεί πέντε έως οκτώ δευτερόλεπτα, το μωρό ή το μικρό παιδί σας δεν έχει αρκετό χρόνο για να αφομοιώσει τι συμβαίνει.

Πότε μπορώ να επιτρέψω στο παιδί μου να δει τηλεόραση;

Κρατήστε μακριά την εισαγωγή τηλεόρασης και βίντεο από το μωρό σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά κάτω των δύο ετών να αποφεύγουν να παρακολουθούν τηλεόραση εντελώς. Οι ειδικοί λένε ότι τα μωρά και τα μικρά νήπια βλέπουν την τηλεόραση ως μια συγκεχυμένη σειρά χρωμάτων, εικόνων και θορύβων

Μπορούν τα νεογέννητα να δουν τηλεόραση;

Πριν από μια δεκαετία, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ανέφερε ότι οι γονείς περιορίζουν την τηλεοπτική κατανάλωση από τα παιδιά κάτω των δύο ετών. Και παρόλο που είναι ακόμη σε εξέλιξη, είναι αρκετά ώριμη ώστε η ακαδημία να απελευθερώσει μια νέα πολιτική επιστημών για τα μωρά που παρακολουθούν τηλεόραση, βίντεο ή οποιαδήποτε άλλη παθητική μορφή μέσων.

Πηγή έρευνας: childdevelopmentinfo.com


Πηγή