Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μωρό 7 μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι μπορεί να κάνει ένα μωράκι στην ηλικία των 7 μηνών; Για να έχετε φτάσει στο άρθρο μας σίγουρα, ανησυχείτε για το εάν το μωρό σας αναπτύσσεται σωστά και ψάχνετε να μάθετε τι μπορεί να κάνει ένα μωράκι στον 7ο μήνα της ζωής του.

Κοίτα τα δόντια μου μαμά

Ελέγξτε τα ούλα του μωρού σας και παρατηρήστε αν έχουν ασπρίσει ελαφρώς. Αν ναι, τότε σίγουρα είναι έτοιμο να σκάσει το πρώτο του δοντάκι, αν δεν έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του. Πολλά μωράκια εμφανίζουν το πρώτο τους δοντάκι σε αυτή την ηλικία, αν και δεν είναι ασυνήθιστο να περιμένετε λίγο περισσότερο αν δεν βλέπετε… φως στον ορίζοντα. Ένα παιχνίδι οδοντοφυΐας, είναι ό,τι πρέπει για το μωράκι σας ώστε να απαλύνει την όποια ενόχληση των ούλων.

Κοίτα με πώς σέρνομαι

Κάποια μωράκια μπορεί ήδη να σέρνονται ενώ κάποια άλλα απλά να στριφογυρίζουν. Από τη στιγμή που μπορούν να στηριχτεί στην κοιλίτσα του, τα πόδια και τα χέρια τα ανοίγει σαν να προσγειώνεται σαν ένας μικρός αλεξιπτωτιστής στο έδαφος. Κάποια άλλα μπορεί να έχουν ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβουν τα χέρια και τα πόδια τους, προσπαθώντας να στηριχτούν σε αυτά και να μπουσουλήσουν, ενώ κάποια άλλα απλά στέκονται στον ποπό τους και απλά κοιτάζουν τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω από αυτά.

Πηδώ, πηδώ

Το μωράκι σας σίγουρα σε αυτή την ηλικία θα κάθεται χωρίς βοήθεια. Αν δεν το κάνει, μην απογοητεύεστε μέχρι το τέλος του μήνα θα τα έχει καταφέρει. Σε αυτή τη φάση, τα μωράκια τρελαίνονται να τα κρατά κάποιος και να στηρίζονται στα ποδαράκια τους, πηδώντας ξανά και ξανά πάνω κάτω. Αυτό τα βοηθάει να δυναμώσουν τους μυς των ποδιών τους για την ώρα που θα περπατήσουν.

Ω, κοίτα μαμά… έχω δύο χέρια

Το μωράκι σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί όλη του την παλάμη για να πιάσει τα παιχνίδια του, τα μαλλιά σας, τα κλειδιά, το τηλεκοντρόλ, την ουρά της γάτας, το δάχτυλό σας. Τώρα, ουσιαστικά μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί τον αντίχειρα και τον δεικτικό. Αυτή είναι η αρχή μιας νέας ενθουσιώδης αρχής. Θα του αρέσει να πιάνει αντικείμενα, να σας τα δίνει και να του τα δίνετε πίσω, να τα ρίχνει για να τα πιάσετε εσείς. Για κάποια μωρά, αυτό είναι και το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι σε αυτή τη φάση.

Ωχ, όχι πάλι

Και έχετε φτιάξει έναν τεράστιο πύργο από τουβλάκια, έχετε στήσει όλα τα κουκλάκια στη σειρά και έχετε φτιάξει το αγαπημένο του παζλ για 15η φορά και είναι μόνο 10 το πρωί. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία, θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά… Μην απελπίζεστε, έτσι μαθαίνουν τον κόσμο.

Τι μπορείτε να κάνετε ως μαμά:

  • Βάλτε σε ένα κουτί παιχνίδι και αφήστε το να τα βγάλει και έπειτα να τα ξαναβάλει μέσα. Για εσάς μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τα ίδια.
  • Το μωρό σας μαθαίνει, αντιγράφοντας εσάς την ίδια έτσι μην εκπλαγείτε να το αγαπημένο τους παιχνίδι είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας ή το κινητό σας τηλέφωνο. Αγοράστε ψεύτικα πλαστικά κλειδιά και ένα παιχνίδι-τηλέφωνο, αν και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη θα προτιμούν τα δικά σας.
  • Τα παιχνίδια που περιέχουν διάφορα σχέδια και σχήματα μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του παιδιού σας. Βρείτε παιχνίδια με τρίγωνα, τετράγωνα και κύκλους και ζητήστε τους να τα βάλουν στη σωστή τρύπα.

Πηγή