Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μόλις γέννησε και παίρνει μια ανάσα – Η φωτογραφία που έγινε viral

Δεν είναι η πρώτη φορά που γοητευόμαστε από φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί κατά τον τοκετό.

Όμως, η συγκεκριμένη είναι ξεχωριστή καθώς αποτυπώνει με ένα κλικ όλα τα συναισθήματα μιας μαμάς που μόλις έφερε στον κόσμο το μωρό της: ανακούφιση, χαρά, ευτυχία αλλά και κούραση.

Η Alex Warland, είναι φωτογράφος γέννας και έχει πάθος με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Σε αυτή λοιπόν που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η μαμά η οποία γέννησε στο νερό, έχει κλείσει τα μάτια της κρατώντας με το ένα χέρι το νεογέννητο μωρό της και με το άλλο, λίγο νερό.

Πρόκειται για τη στιγμή της ανακούφισης που όλα τέλειωσαν και όλα πήγαν καλά.

Γέννα στο νερό

Η γέννα στο νερό είναι μια μέθοδος τοκετού που γίνεται σε μια μπανιέρα ή μια φουσκωτή με πισίνα με ζεστό νερό. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στο νερό ενώ κάποιες άλλες να περάσουν τις οδύνες στο νερό και να βγουν από την μπανιέρα τη στιγμή της παράδοσης.

Η θεωρία πίσω από τη γέννηση στο νερό είναι ότι από τη στιγμή που το μωρό ήδη ζει μέσα στο αμνιακό υγρό που έχει ο πλακούντας για εννέα μήνες, μπορεί να γεννηθεί σε ένα ίδιο περιβάλλον που είναι ιδανικό για το μωρό και λιγότερο ανώδυνο για τη μέλλουσα μητέρα.

Μαίες και γυναικολόγοι όμως τονίζουν ότι η γέννα στο νερό πρέπει να γίνεται κάτω από επιτήρηση των ίδιων και όχι μόνο από τους γονείς και τους οικείους, κάτι που συνηθίζεται στις χώρες του εξωτερικού. Αυτό όμως, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει καθώς μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της μητέρας και του νεογνού.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλες φωτογραφίες γέννας της Alex Warland.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram@Byron Bay Birth Photographer




Πηγή