Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μύθοι και αλήθειες για τους αθεράπευτα αισιόδοξους ανθρώπους

Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία είναι δυνατά όπλα στα χέρια μας και πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αποτελεί έναν καθημερινό αγώνα και μια σχεδόν καθημερινή επιλογή το να είμαστε στη μερίδα των ανθρώπων που βλέπουν το ποτήρι…μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από τους αισιόδοξους ανθρώπους και ο σκοπός του σημερινού άρθρου είναι να τους καταρρίψει και να προκαλέσει τους αναγνώστες μας να σκεφτούν λίγο εναλλακτικά.

Μύθος πρώτος

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έζησαν εύκολη ζωή και όλα τους χαρίστηκαν. Φυσικά η ευκολότερη ερμηνεία για κάποιον που παραμένει γελαστός μέσα στη καταιγίδα είναι αυτή. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι που ζουν κατ’επιλογή σκεπτόμενοι θετικά έχασαν κάτι σημαντικό ή έζησαν μια πρόκληση η οποία τους ώθησε μάλιστα να πάρουν αυτή την απόφαση.

Μύθος δεύτερος

Δεν γνωρίζει την κατάσταση εις βάθος και γι αυτό παραμένει αισιόδοξος. Δεν είναι απόλυτο αυτό…η γνώση δεν μειώνει ούτε λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογαμε την αισιοδοξία. Το να είναι κανείς θετικός και να διατηρεί μια θετική στάση ζωής δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει σε τί κόσμο ζει απλά επιλέγει να μην ενστερνιστεί όλη αυτή τη μαυρίλα που υπάρχει εκεί έξω.

Μύθος τρίτος

Δεν έχει οικονομικές/επαγγελματικές δυσκολίες γι αυτό και είναι τόσο αισιόδοξος. Άλλο ένα εύκολο συμπέρασμα. Ο αισιόδοξος άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι και πετυχημένος με την έννοια που δίνει η κοινωνία στον όρο. Είναι πετυχημένος σαν στάση ζωής αλλά ίσως να έχει μια «μέτρια» ή και κακή οικονομική κατάσταση ή δουλειά με πολλές δυσκολίες. Όμως επιλέγει να μην αφήσει αυτό το τομέα να επηρεάσει τη γενική του ύπαρξη και ταυτότητα και πιστέψτε με κάτι τέτοιο είναι σκέτη πρόκληση στις μέρες μας!

Αλήθεια πρώτη

Ο αισιόδοξος άνθρωπος έχει σκεφτεί λίγο πιο εναλλακτικά από τον απαισιόδοξο άνθρωπο. Τις περισσότερες μέρες δεν θα αναμασήσει τα αρνητικά της ζωής του και δεν θα χρησιμοποιήσει τα προβλήματά του για να λάβει φροντίδα/προσοχή από τους γύρω του.

Αλήθεια δεύτερη

Ο αισιόδοξος άνθρωπος έχει ψυχική αντοχή και μπορεί να μένει προσηλωμένος στο στόχο του. Είναι πειθαρχημένος σε αυτό και δεν μένει…γονατισμένος από τις καθημερινές αναποδιές.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr  
Blog: psuxislogos.blogspot.com  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή