Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Νέα μαμά: Τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τη βοηθήσετε

Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις καλύτερα μια νέα μαμά .

Ειδικά όταν η ίδια αποφεύγει να ζητήσει βοήθεια και προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνη της. Όμως, κάθε στήριξη, ειδικά τους πρώτους μήνες, είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και ευεργετική για την ψυχολογία της νέας μαμάς.

Αλλά κι εσείς,αν ετοιμάζεστε να γίνετε νέα μαμά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι μπορεί να χρειαστείτε μετά τον ερχομό του μωρού και να ζητήσετε την συνδρομή των δικών σας ανθρώπων.

Ας δούμε τι έχει ανάγκη μια νέα μαμά και πώς μπορείτε να τη βοηθήσετε:

Δείξτε ενδιαφέρον

Είναι γεγονός ότι μετά τη γέννα το πρόγραμμα της μαμάς είναι καθορισμένο και αποκλειστικά δομημένο γύρω από τις ανάγκες του μωρού. Το να αφιερώνετε χρόνο για να μιλάτε μαζί της στο τηλέφωνο, να περνάτε από το σπίτι για έναν γρήγορο καφέ και να δείχνετε το ενδιαφέρον σας, την κάνει να αισθάνεται όμορφα και ότι δεν έχει απομονωθεί στον υπέροχο κατά τα άλλα μικρόκοσμό της.

Φέρτε φαγητό

Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της μια νέα μαμά εξαρτάται καθαρά από το πόσες ώρες κοιμάται το μωρό, αν έχει σταθερό πρόγραμμα ταίσματος, αν έχει πονάκια, και πολλά άλλα. Σκεφτείτε λοιπόν την χαρά της όταν δει ότι κάποιος την σκέφτηκε και μαγείρεψε για την οικογένειά της. Είναι μια χειρονομία που δείχνει ότι νοιάξιμο και είστε εκεί για να τη βοηθήσετε.

Βοηθήστε την με τα ψώνια

Ζητήστε να σας ετοιμάσει μια λίστα με τα ψώνια που θέλει να κάνει και αν μπορείτε κάντε εσείς τις αγορές. Εναλλακτικά, κρατείστε το μωρό για να πάει η μαμά να ψωνίσει, ξεφεύγοντας λίγο από το σπίτι. Επίσης, εφιοδιάστε τη μαμά με υγιεινά σνακ βοηθώντας την με τον τρόπο σας να τρέφεται υγιεινά και να μην υποκύπτει σε διατροφικές ατασθαλίες για τις οποίες θα μετανιώσει στη συνέχεια ( ειδικά αν θέλει να χάσει ορισμένα κιλά της εγκυμοσύνης).

Βοηθήστε την στις δουλειές του σπιτιού

Το να βάλετε ένα χεράκι στο πλύσιμο των πιάτων, των ρούχων, το σιδέρωμα ή το καθάρισμα του μπάνιου, είναι από τα πράγματα για τα οποία θα σας ευγνωμονεί για πάντα. Ως γνωστόν, οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

voeithia se nea mama2

Περιορίστε τον χρόνο επίσκεψής σας

Οι μαμάδες μπορεί να έχουν ανάγκη από παρέα μετά τον ερχομό του μωρού όμως οι …αρμένικες βίζιτες κουράζουν. Γενικά, μετά από περίπου δύο ώρες είναι καλό να αφήνετε τη μαμά να ξεκουραστεί εκτός αν σας ζητήσει να μείνετε ακόμα λίγο.

Μην την ξεχνάτε

Προφανώς και το δικό σας πρόγραμμα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σημαντικό να είστε δίπλα στη νέα μαμά όχι μόνο τους πρώτους μήνες αλλά και στη συνέχεια. Ακόμα κι αν δεν ανταποκρίνεται το ίδιο ( δεν σας τηλεφωνεί, δεν βρίσκει χρόνο), από τη στιγμή που την αγαπάτε και τη νοιάζεστε, δείξτε το. Θα το εκτιμήσει δεόντως.


Πηγή