Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Νέα μαμά – 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε

Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει πλήρως για τη γονεϊκότητα. Είναι μια βόλτα διαφορετική για τον καθένα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τις προκλήσεις και τη χαρά του να είσαι νέα μαμά, πολλά από αυτά προέρχονται από έναν συνδυασμό ορμονών, αϋπνίας και την επίγνωση ότι η ζωή σας θα αλλάξει για πάντα.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας καλύτερα για το δύσκολο αλλά υπέροχο ταξίδι της γονεϊκότητας που ακολουθεί.

Βάλτε τα οικονομικά σας σε τάξη

Μόλις έρθει το μωρό, θα χαρείτε που κάνατε ό,τι μπορούσατε για να καταγράψετε τα οικονομικά σας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την αναζήτηση τρόπων μείωσης των δαπανών σας.

Μάθετε να αποταμιεύετε.

Ξεκινήστε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου για έκτακτες ανάγκες, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί με τον σύντροφό σας

Δεν είναι ότι οι δυο σας δεν θα ξανασυναντήσετε ποτέ ξανά στιγμές οι δυό σας, αλλά περνάτε σε μια σημαντική νέα φάση της ζωής σας και αυτή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσετε και να αγαπήσετε τόσο αυτό που αφήνετε πίσω όσο και αυτό που ακολουθεί.

Μπορεί να θέλετε να προσπαθήσετε να συναντήσετε και τους φίλους σας για τον ίδιο λόγο.

Προετοιμάστε το σπίτι σας

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από την αγορά ενός από τα καλύτερα παιδικά καροτσάκια και το βάψιμο ενός παιδικού δωματίου. Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το χρόνο αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού.

Το μαγείρεμα σε παρτίδες και η κατάψυξη πολλών γευμάτων σημαίνει ότι θα έχετε πάντα κάτι σχετικά υγιεινό στο χέρι που μπορείτε να το ρίξετε στο φούρνο μικροκυμάτων, αν χρειαστεί.

Να είστε βέβαιοι ότι είναι πράγματα που μπορείτε να φάτε με το ένα χέρι, γιατί μπορεί να έχετε το μωρό στο άλλο. Αγοράστε τα πιο απαραίτητα αντικείμενα όπως χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντιλα και πάνες χύμα, ώστε να μην ανησυχείτε για την αντικατάστασή τους όλη την ώρα.

Προετοιμάστε τους ανθρώπους σας

Σκεφτείτε τι άτομα μπορεί να χρειάζεστε ή να θέλετε γύρω σας μετά τη γέννηση του μωρού.

Για μερικούς, το να έρχεται και να μείνει ένα μέλος της οικογένειας, όπως μια μητέρα ή μια αδερφή, για λίγες μέρες μετά τον τοκετό, μπορεί να είναι χρήσιμο. Για άλλους, αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το πώς θα μοιράσετε τις εργασίες. Εάν καταλήξετε να κάνετε μια απρογραμμάτιστη καισαρική τομή, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης και ίσως χρειαστεί περισσότερη βοήθεια τις πρώτες δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από: momblogsociety.com


Πηγή