Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά σας όπως ο Γιώργος Λύρας στην κόρη του (pics)

Πολλοί είναι εκείνοι οι μπαμπάδες που αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους στα παιδιά τους. Δεν είναι μόνο μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου, αλλά και της Δευτέρας και της Τρίτης και της Τετάρτης και πάει λέγοντας.

Ένας από αυτούς τους μπαμπάδες έχουμε καταλάβει ότι είναι και ο Γιώργος Λύρας. Σύζυγος της Πέγκυς Ζήνα και μπαμπάς της μικρής Ηλέκτρας. Μπορεί η εργαζόμενη μαμά Πέγκυ να έχει ένα αρκετά βεβαρυμένο πρόγραμμα, όμως ο μπαμπάς Γιώργος είναι εκεί, δίπλα στην κόρη του και φροντίζει να περνά μαζί της τον περισσότερο χρόνο του.

Τι προσφέρει στα παιδιά ο χρόνος που περνούν με τον μπαμπά

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και από τη βρεφική ηλικία, τα παιδιά που έχουν πατέρες που συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή του παιδιού, είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή, να νιώθουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς μεγαλώνουν! Η ποιοτική ενασχόληση ενός μπαμπά με το παιδί, είναι κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει την εμπιστοσύνη του για τον εαυτό του, και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις.

Οι αγκαλιά του μπαμπά

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να γίνει πιο έξυπνο, πιο υγιές, πιο ευτυχισμένο, πιο ανθεκτικό και να έρθει πιο κοντά στον γονιό του. Η ανάπτυξη ενός μικρού παιδιού απαιτεί πολύ διαφορετική αισθητηριακή διέγερση για φυσιολογική ανάπτυξη.

Επίσης η αγκαλιά απομακρύνει το στρες, διώχνει την μοναξιά και είναι πηγή χαράς και ευτυχίας. Όπως πολλάκις έχει πει και η Virginia Satir, γνωστή οικογενειακή θεραπεύτρια «Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να παραμείνουμε υγιείς και 12 αγκαλιές την ημέρα για να μεγαλώσουμε».

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγκαλιά μεγαλώνει νοητικά πιο υγιή και πιο έξυπνα παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που παίρνουν «πολύ αγάπη», βοηθά τα παιδιά στη μάθηση, στη μνήμη και στο στρες, σε σχέση με εκείνα που δεν έπαιρναν αγκαλιές και τόση αγάπη!

Ο χρόνος που αφιερώνει ο Γιώργος Λύρας στην κόρη του

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Γιώργος Λύρας, δείχνει μερικές από τις στιγμές που περνά με την κόρη του. Ταξιδεύουν, χορεύουν, παίζουν, γελάνε, τραγουδάνε και κάνουν πολλές από αυτές τις ευεργετικές αγκαλιές που πρέπει όλοι οι γονείς να κάνουμε καθημερινά στα παιδιά μας. Μια από αυτές τις αγκαλιές μας έδειξε και πριν μερικές ώρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Πήρε την κόρη του, πήγαν βόλτα στην παραλία και της έκανε μια μεγάλη αγκαλιά.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις νέες φωτογραφίες του, μαζί με τις πιο τρυφερές αγκαλιές και φωτογραφίες μπαμπά και κόρης που έχουμε δει.


Πηγή