Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Νεογέννητα μωρά χαμογελούν στον ύπνο τους και είναι υπέροχα (pics)

Για τα μωρά, το χαμόγελο είναι μία μορφή επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, το χαμόγελο είναι μία δεξιότητα που αρχίσουν να αναπτύσσουν ήδη από όταν ακόμα βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Αυτά είναι τα λεγόμενα αντανακλαστικά χαμόγελα, όπως και τα πρώτα χαμόγελα που έχει το μωρό τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Το χαμόγελο του μωρού αλλάζει από τον δεύτερο μήνα κι έπειτα όταν γίνεται εκούσιο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Από τον τέταρτο με πέμπτο μήνα, το μωρό είναι πλέον σε θέση να αναγνωρίζει πρόσωπα και τότε, το χαμόγελο γίνεται ακόμα πιο “αληθινό” και επιλεκτικό.  

Πολλές φορές τα μωρά χαμογελούν και στον ύπνο τους, ένα θέαμα που κάνει κάθε νέο γονιό να “λιώσει”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χαμόγελο εν ώρα ύπνου οφείλεται σε συγκεκριμένες λειτουργίες του εγκεφάλου που προκαλούνται από τον REM ύπνο.

Το @princesspeaprops είναι ένα  επαγγελματικό Instagram account με υπέροχες φωτογραφίες νεογέννητων. Από τις αναρτήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές με μωράκια που κοιμούνται και χαμογελούν στον ύπνο τους, ένα θέαμα πραγματικά απολαυστικό.

Δείτε κάποιες από αυτές που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.




Πηγή