Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νερό καρύδας στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη για την έγκυο και το έμβρυο

Το νερό καρύδας, είναι το διαυγές υγρό μέσα στις καρύδες. Θεωρείται αναζωογονητικό καθώς βοηθά το σώμα στην αναπλήρωση των χαμένων υγρών ενώ έχει πολλά σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Κατά πόσο όμως είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με το momjunction.com, ναι, είναι ασφαλές να πίνετε νερό καρύδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όπως με κάθε άλλο φαγητό ή ρόφημα, χρειάζεται μέτρο.

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως το κάλιο και η υπερβολική του κατανάλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική ποσότητα καλίου στο αίμα (υπερκαλιαιμία ).

Οφέλη του νερού καρύδας

Είναι φυσικό διουρητικό

Το νερό καρύδας θεωρείται φυσικό διουρητικό εξαιτίας του καλίου, του μαγνησίου και των άλλων μετάλλων που περιέχει. Μπορεί επίσης να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού.

Περιέχει βασικούς ηλεκτρολύτες

Η ανάγκη για ηλεκτρολύτες αυξάνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς συμπτώματα όπως οι πρωινές ναυτίες και η διάρροια αφυδατώνουν τον οργανισμό. Το νερό καρύδας περιέχει και τους πέντε αναγκαίους ηλεκτρολύτες -μέταλλα, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο και φώσφορο-που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τις καούρες

Το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα που μπορεί να σας ανακουφίσει τόσο από τη δυσκοιλιότητα, όσο και από τη δυσπεψία ή την καούρα. Παράλληλα, συμβαλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ρυθμίζει τα επίπεδα του pH του σώματος.

Κάνει καλό στην καρδιά

Η κατανάλωση νερού καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων καλίου, μαγνησίου και λαυρικού οξέος, ρυθμίζοντας την αρτηριακή σας πίεση. Βελτιώνει επίσης την καλή χοληστερόλη και καταπολεμά την κακή χοληστερόλη.

Βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού βάρους

Το νερό καρύδας δεν έχει λιπαρά και θερμίδες. Η μέτρια κατανάλωσή του είναι ιδανική επιλογή αντί άλλων ποτών με ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το νερό καρύδας μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη του μωρού καθώς περιέχει ορισμένες βιολογικά δραστικές ενώσεις. Παράλληλα, προσφέρει στη μέλλουσα μαμά, θρεπτικά συστατικά που πιστεύεται ότι βοηθούν στην ανάπτυξη του εμβρύου.


Πηγή