Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Νερό με λεμόνι: Έξι απίθανα οφέλη για τον οργανισμό

Το λεμόνι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Συνδυάζοντάς με το νερό, έχουμε ένα θαυματουργό ρόφημα πλούσιο σε  βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B και φώσφορο.

Η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως:

Ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γυναίκες πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Το λεμόνι δίνει γεύση στο νερό, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να πίνετε ακόμα περισσότερο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα λεμόνια όπως όλα τα εσπεριδοειδή  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Σύμφωνα με έρευνες, οι πολυφαινόλης, δηλαδή οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Επιπλέον, και η κατανάλωση νερού συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία καθώς αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, για αυτό και πολλές δίαιτες συνιστούν ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι κάθε πρωί.

Κάνει καλό στο δέρμα

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων, τη ξηροδερμίας, ακόμα και στην γήρανση του δέρματος. Αντίστοιχα, η ανεπαρκής κατανάλωση νερού αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα ακόμη και το δέρμα να είναι πιο ξηρό.

Βοηθά στην πέψη

Το νερό με το λεμόνι διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Δίνει φρεσκάδα στην αναπνοή

Η άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μπορεί να προκληθεί από την ύπαρξη βακτηριδίων στο στόμα και μπορεί να εξαλειφθεί με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι.

Πηγή: healthiline.com


Πηγή