Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Νευρικό μωρό: Γιατί είναι ανήσυχο και δεν ηρεμεί;

Οι λόγοι που είναι μωρό μπορεί να είναι νευρικό ποικίλουν.

Εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι που καθιστούν το μωρό νευρικό, θα πρέπει να αναλογιστείτε πώς είναι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει καθώς και την δική σας συμπεριφορά.

Για παράδειγμα:

Μήπως είστε νευρική;

Το καθημερινό άγχος, το στρες και οι ρυθμοί ζωής μπορεί να μη σας αφήνουν να ασχοληθείτε όσο θα θέλατε με το μωρό ή με τον τρόπο που θα το επιθυμούσατε. Το μωρό αντιλαμβάνεται τη νευρικότητά σας και συχνά του δημιουργείται μια αίσθηση ανασφάλειας την οποία εκδηλώνει με τρόπους που το κάνουν κυκλοθυμικό.

Μήπως πιέζεστε υπερβολικά;

Η πίεση που νιώθουν πολλές γυναίκες όταν αποκτούν παιδί συχνά βγαίνει στην επιφάνεια μερικούς μήνες μετά τη γέννα. Τα ξενύχτια και η ρουτίνα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις δημιουργούν αφόρητη πίεση που γίνεται όμως αντιληπτή από το μωρό.

Μήπως δεν του δίνετε προσοχή;

Αν αμελείτε να ασχολείστε καθημερινά μαζί του δείχνοντάς του την αγάπη σας, το μωρό θα διεκδικήσει την προσοχή σας με κάθε τρόπο και επειδή δεν μπορεί να μιλήσει θα χρησιμοποιήσει το κλάμα και την γκρίνια.

Μήπως δεν κοιμάται αρκετά;

Πολλές φορές τα μωρά όταν είναι κουρασμένα βγάζουν εκνευρισμό και γκρίνια. Φροντίστε να κοιμάται αρκετά και αν δεν τα καταφέρνει δείτε που μπορεί να οφείλεται ( δόντια, πονόκοιλος, κ.ο.κ.).

Μήπως του λείπετε;

Εάν επιστρέψατε στην εργασία σας και μένει με baby sitter αρκετές ώρες, ενδέχεται να είναι νευρικό γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Στα μωρά δεν αρέσει να αποχωρίζονται τη μαμά της και συχνά αντιδρούν με υπερβολικό τρόπο.

Με πληροφορίες από το parents.com


Πηγή