Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νυχτερινή εφίδρωση στα μωρά: Αιτίες και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

Τα μωρά μπορεί να ιδρώσουν όταν η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ υψηλή ή επειδή περνούν περισσότερο χρόνο στο στάδιο του βαθύτερου ύπνου. Η υπερβολική εφίδρωση όμως μπορεί να είναι ένα σημάδι συγγενούς καρδιακής νόσου, καθώς και διάφορων λοιμώξεων όπως και σύμπτωμα άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η υπερθέρμανση είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου νηπίων (SIDS).

Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας ιδρώνει περισσότερο στο κεφάλι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί στο κεφάλι βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες αλλά και γιατί τα μωρά συνήθως δεν αλλάζουν θέση όταν κοιμούνται. Η σταθερή θέση του κεφαλιού θα παράγει περισσότερη θερμότητα και θα προκαλέσει ιδρώτα.

Συμβουλές αντιμετώπισης

Μερικές απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη νυχτερινή εφίδρωση του μωρού σας.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους νυχτερινούς ιδρώτες του μωρού σας είναι να διατηρήσετε το δωμάτιο δροσερό. Εάν το μωρό σας ιδρώνει πιθανόν να υπάρχει περισσότερη ζέστη στο δωμάτιο απ’ ότι χρειάζεται οπότε ρυθμίστε τη θερμοκρασία και αφαιρέστε του μερικά σκεπάσματα για να κοιμηθεί πιο άνετα.

Φροντίστε να ενυδατώσετε το μωρό 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενυδατώσει το μωρό σας σωστά πριν το βάλετε για ύπνο για να αντισταθμίσετε την απώλεια υγρών που θα μπορούσε να συμβεί κατά την εφίδρωση.

Ντύστε το ελαφριά

Φροντίστε το μωρό σας να φοράει άνετα και δροσερά ρούχα ύπνου που θα επιτρέπουν στο σώμα του να «αναπνέει».

Εάν το μωρό σας εξακολουθεί να ιδρώνει τη νύχτα, παρόλο που δοκιμάσατε τα παραπάνω ζητήστε τη γνώμη του παιδιάτρου σας. Μπορεί να διαγνώσει σωστά την αιτία του ιδρώτα στο μωρό σας και να σας συμβουλεύσει για την κατάλληλη θεραπεία.


Πηγή