Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Οικογένεια: Τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία;

Ο καθένας έχει την ανάγκη να ανήκει σε μια οικογένεια. Γι΄αυτό κι όταν καταφέρνει να δημιουργήσει τη δική του, θέλει να είναι ευτυχισμένη.

Εκείνο που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ευτυχία της, είναι η δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της και οι σχέσεις που έχουν μεταξύ τους.

Γενικότερα για να είναι η οικογένεια σας ευτυχισμένη θα πρέπει:

Να μιλάτε μεταξύ σας

Είναι πολύ σημαντικό να συζητάτε με όλα τα μέλη της οικογένειας για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να καταλάβετε συμπεριφορές , να κατανοήσετε συναισθήματα και να έρθετε πιο κοντά.

Να αφιερώνετε χρόνο

Οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι αυτές που χτίζουν αναμνήσεις και κάνουν τον δεσμό μεταξύ των μελών της οικογένειας πιο ισχυρό. Οργανώστε βόλτες , επίσκεψη σε μουσεία, δείτε ταινίες, πάτε για ψώνια, ή ό,τι άλλα σας αρέσει. Ο στόχος είναι να περνάτε χρόνο όλοι μαζί.

Να δείχνετε ενδιαφέρον

Μάθετε τι αρέσει στα παιδιά σας και κάντε ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ρωτήστε το /η σύζυγο πώς ήταν η μέρα του /ης στη δουλειά, τι θα ήθελε να κάνει, ακούστε τον/την και δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον.

Να εκφράζετε τα συναισθήματά σας

Μην κρατάτε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας. Να λέτε πόσο τους αγαπάτε και να δείχνετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας σε κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά.

eyftixismeni oikogeneia1

Να κάνετε εκπλήξεις

Η μονοτονία και η ρουτίνα είναι κουραστική για όλους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λοιπόν οργανώστε κάτι διαφορετικό. Ετοιμάστε ένα όμορφο δείπνο, διοργανώστε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή, αναλάβετε να κάνετε εσείς κάτι που δεν θέλουν να κάνουν οι άλλοι.

Να είστε καλός ακροατής

Το να τους λέτε τι να κάνουν είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να μάθετε να ακούτε … Κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται.

Πηγή: wikihow.com


Πηγή