Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι αλλαγές στο σώμα κατά την εγκυμοσύνη – Δείτε το υπέροχο βίντεο

Ανακαλύψτε πώς η εγκυμοσύνη αλλάζει κάθε όργανο του σώματος – από την καρδιά, τον εγκέφαλο έως και τα νεφρά – καθώς και πώς επηρεάζει συνολικά τον γυναικείο οργανισμό, μέσα από ένα βίντεο περίπου 6 λεπτών.

Έναρξη εγκυμοσύνης

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στο σώμα σας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κοιλιά σας που σιγά σιγά θα φουσκώνει ή στο πρήξιμο των χεριών και των ποδιών.

Υπάρχουν και άλλες αλλαγές, ορατές και μη. Για παράδειγμα ο καρδιακός ρυθμός της καρδιάς επιταχύνεται ενώ θα νιώθετε τις φλέβες σας να είναι έτοιμες να εκραγούν.

Πιθανόν να παρατηρήσετε προβλήματα συγκέντρωσης. Ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο, η κόπωση και η πρωινή αδιαθεσία προκαλούν αδυναμία αλλά και έλλειψη συγκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, κάθε όργανο στο σώμα αλλάζει. Ο πλακούντας αναπτύσσεται ενώ και τα εσωτερικά όργανα της μητέρας μετατοπίζονται σιγά-σιγά από τα έντερα και το στομάχι έως το ήπαρ, προκειμένου να αναπτυχθεί το έμβρυο.

Ενημερωθείτε για τις γνωστές και άγνωστες επιπτώσεις της εγκυμοσύνης στο σώμα και τον εγκέφαλο στο βίντεο που ακολουθεί:

Όπως είδατε πέρα από τις συνήθεις αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχουν και ορισμένες όχι και τόσο γνωστές επιδράσεις όπως:

Αλλαγές στο δέρμα

Ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν καφέ ή κιτρινωπά μπαλώματα που ονομάζονται χλόασμα ή “μάσκα εγκυμοσύνης” στα πρόσωπά τους. Και μερικές θα παρατηρήσουν μια σκοτεινή γραμμή στη κάτω κοιλιακή χώρα, γνωστή ως linea nigra (ή linea negra). Μπορούν επίσης να έχουν υπερχρωματισμό των θηλών, των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και της πρωκτικής περιοχής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ωθούν το σώμα να παράγει περισσότερη χρωστική ουσία.

Στη μύτη

Και όμως, μπορεί αν συμβεί! Πολλές μέλλουσες μαμάδες έχουν δηλώσει ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους έχουν παρατηρήσει ότι η μύτη τους έχει μεγαλώσει! Αυτό συμβαίνει γιατί τα αγγεία της μύτης συστέλλονται και αυτόματα η μύτη φαίνεται ελαφρώς πρησμένη!

Στους αστραγάλους και στις γάμπες 

Δυστυχώς το πρήξιμο στα πόδια δεν περιορίζεται μόνο στις πατούσες. Μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε τους αστραγάλους σας να μοιάζουν ανύπαρκτοι λόγω του πρηξίματος και τις γάμπες σας να διπλασιάζονται. Περπατήστε και πιείτε πολλά υγρά.


Πηγή