Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Οι γυναίκες που έχουν άγχος είναι πιο πιθανό να κάνουν κορίτσι σύμφωνα με νέα έρευνα

Από την πρώτη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος, αναρωτιέστε εάν το μωρό που περιμένετε είναι αγοράκι ή κοριτσάκι. Κάνετε σχέδια, όνειρα, φτιάχνετε με το μυαλό σας εικόνες και περιμένετε πώς και πώς να φτάσετε στην εβδομάδα που το υπερηχογράφημα θα σας μαρτυρήσει το φύλο του μωρού.

Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να δείξει το φύλο του μωρού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Columbia University και κατέληγε στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι εγκυμονούσες που έχουν άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανό να αποβάλλουν αν το μωρό που περιμένουν είναι αγόρι. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις η εγκυμοσύνη μπορεί να καταλήξει σε αποβολή πριν καν η μέλλουσα μαμά μάθει ότι είναι έγκυος.
  • Αντίθετα, εάν η εγκυμονούσα κυοφορεί κορίτσι και βιώνει άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμονούσας, είναι πιο πιθανό να «κρατήσει» το μωρό.  

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ερευνητές μελέτησαν 187 περιπτώσεις εγκυμοσύνης και από τη μελέτη προέκυψε ότι η αναλογία αγόρι – κορίτσι στις περιπτώσεις που η μέλλουσα μαμά είναι αγχωμένη την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι 4:9.

Ο καθηγητής Monk ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα ξεκαθάρισε ότι είναι γνωστό και πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το φύλο του μωρού καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του σπέρματος, ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει ότι η μήτρα της μέλλουσας μαμάς είναι ένα περιβάλλον το οποίο καθορίζει την ανάπτυξη του μωρού και το οποίο καθορίζεται και από την ψυχολογική κατάσταση της μαμάς μεταξύ άλλων παραγόντων.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή