Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Οι εκφράσεις του μωρού – Ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ

Για ένα μωρό, οι εκφράσεις και το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να επικοινωνήσει τις ανάγκες του. Το χαμόγελο μετά τον τέταρτο μήνα, παύει να είναι μόνο αποτέλεσμα της σύσπασης των μυών του και γίνεται πιο επιλεκτικό κυρίως προς τα πρόσωπα που αναγνωρίζει, δείχνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίηση. Αντίστοιχα, το ξαφνικό κλάμα που συνοδεύεται με ένα τύπου γρύλισμα, υποδηλώνει την δυσφορία και την ενόχλησή του, ενώ τα ανοιχτά, γουρλωμένα μάτια δείχνουν ότι το βρέφος είναι φοβισμένο με κάτι.

Οι εκφράσεις του μωρού αλλάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο νέος γονιός δεν είναι πάντα εύκολο να τις αποκωδικοποιήσει, ωστόσο όσο μεγαλώνει το μωρό, τόσο πιο εύκολη και ξεκάθαρη γίνεται η επικοινωνία μαζί του.

Η Sarah είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων. Με τον φωτογραφικό της φακό φωτογραφίζει μωράκια κάθε ηλικίας, είτε μόνα τους, είτε μαζί με τους γονείς τους και οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν για τον μινιμαλισμό και την εκφραστικότητά τους. Όπως αναφέρει και στο site της, στόχος της είναι μέσα από τις φωτογραφίες της να αποτυπώσει το δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ των νέων γονιών και των μωρών τους, τα συναισθήματα, τις εκφράσεις και την προσωπικότητα που αναπτύσσουν τα μωρά ήδη από τη βρεφική τους ηλικία.

Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές με μωράκια που χαμογελούν, που κλαίνε, που χασμουριούνται κουρασμένα, που κοιτούν με απορία. Φωτογραφίες ζωντανές και υπέροχες.

Δείτε κάποιες από αυτές στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή