Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Οι καλύτερες πρώτες τροφές για το μωρό σας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNISEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία του μωρού.

Από ποια ηλικία συνιστάται η εισαγωγή στέρεων τροφών

Από τον έκτο μήνα συνιστάται η εισαγωγή στέρεων τροφών, η οποία συμβαδίζει με την ωρίμανση του πεπτικού συστήματος των βρεφών, κυρίως της ικανότητας μάσησης και κατάποσης. Τα πρώτα τρόφιμα πρέπει να είναι μαλακά, χωρίς ιδιαίτερη οσμή και γεύση.

Συνήθως, τα παιδιά ξεκινούν με κρέμες δημητριακών χαμηλές σε φυτικές ίνες, όπως γαλακτούχο ρυζάλευρο χωρίς ζάχαρη ή άλλα άλευρα που δεν περιέχουν γλουτένη, οι οποίες μπορούν να αναμειχθούν με νερό (αποτελούν το δεκατιανό και το απογευματινό του). Στη συνέχεια προστίθενται στο διαιτολόγιο του μωρού φρέσκα φρούτα εποχής, τα οποία εισάγονται σταδιακά, έτσι ώστε να ελέγχεται ότι το βρέφος δεν είναι αλλεργικό σε κάποιο από αυτά.

Ποιες είναι οι καλύτερες πρώτες τροφές για ένα βρέφος

Αυτές οι 10 υγιεινές τροφές είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά για ένα μωρό που μεγαλώνει και αναπτύσσεται, είναι νόστιμα από μόνα τους και είναι εξαιρετικά εύκολο να τα πολτοποιήσετε.

Πάντα να θυμάστε:

  • Ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα σας συμβουλέψει με ποιον τρόπο και ποια σειρά θα δώσετε στο μωρό σας για πρώτη φορά φαγητό στα παιδιά σας.
  • Μην πειραματίζεστε μόνες σας. Πριν δώσετε οποιοδήποτε τρόφιμο για πρώτη φορά στο παιδί σας, θα πρέπει να πάρετε τη γνώμη του παιδιάτρου σας.

Δείτε στη gallery 10 από τις καλύτερες πρώτες βρεφικές τροφές


Πηγή