Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Οι πιο συχνές συμβουλές που δίνουν οι μαμάδες και είναι διαχρονικές

Από την ημέρα που γίνατε μητέρα είναι πολύ πιθανό να επαναλαμβάνετε στο παιδί σας αρκετές συμβουλές που ακούγατε στην παιδική σας ηλικία.

Συμβουλές που είχατε βαρεθεί να ακούτε και είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι δεν θα τις πείτε ποτέ στο δικό σας παιδί.

Όμως, με κάποιο…μαγικό τρόπο, όχι μόνο τις επαναλαμβάνετε – ορισμένες καθημερινά – αλλά αναγνωρίζετε και την αλήθεια τους.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου, κανείς άλλος δεν θα το κάνει

Κάθε φορά που θέλατε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια, που πιστεύατε ότι δεν θα τα καταφέρετε, η μητέρα σας ήταν εκεί για να σας εμψυχώσει και να σας δώσει την απαιτούμενη ώθηση. Είναι άλλωστε το μόνο άτομο που σας εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Να είσαι δυνατός /-ή, μην αφήνεις τους άλλους να σε εκμεταλλεύονται

Είναι λογικό ότι σε καμία μητέρα δεν αρέσει να εκμεταλλεύονται το παιδί της. Προκειμένου λοιπόν να σας προστατέψει, σας έλεγε να προσέχετε, να μην εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους, να μην είστε ευκολόπιστοι.

Να μη μιλάς ποτέ σε αγνώστους

Αυτή η συμβουλή σας ακολουθεί από τα νηπιακά σας χρόνια. Ηχεί ακόμα στα αυτιά σας κάθε φορά που φεύγατε για το σχολείο , πηγαίνατε στην παιδική χαρά, στις δραστηριότητες, στην βόλτα με τους φίλους σας. Είναι μακράν η πιο διαχρονική συμβουλή πουν την επαναλαμβάνετε κι εσείς με τη σειρά σας εκατοντάδες φορές στο δικό σας παιδί.

 simvoules mamadon1

Όταν τρώμε δεν μιλάμε και δεν μασάμε με το στόμα ανοιχτό

Πόσες φορές περιγράφατε κάτι στους γονείς σας με μπουκωμένο στόμα; Και πόσες φορές δεν ακούγατε να σας λέει η μαμά σας, ότι πρέπει πρώτα να καταπιείτε για να μιλήσετε; ‘Η όταν τρώγατε και είχατε ανοιχτό το στόμα θεωρώντας το απόλυτα φυσιολογικό; Τώρα, βλέπετε να κάνει ακριβώς το ίδιο το παιδί σας κι εσείς επαναλαμβάνετε τις ίδιες φράσεις.

Να προσέχεις στο μάθημα, να μη χαζεύεις

Τα περισσότερα παιδιά έχουν την τάση να αποσπώνται και προτιμούν να παίζουν παρά να μελετούν ή να δίνουν προσοχή στην τάξη. Το σταθερό moto των μαμάδων μέχρι σήμερα είναι ένα: « να προσέχεις στην τάξη, να ακούς το δάσκαλο και να μη του αντιμιλάς».

Η μανούλα έχει δίκιο, εμπιστεύσου την

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μητέρες έχουν οξεία διαίσθηση. Κάθε φορά που σας συμβούλευε να μην κάνετε κάτι και την αγνοούσατε όχι με θετικά αποτελέσματα, ακούγατε την γνωστή ατάκα: « εγώ στο είχα πει, δεν με άκουσες». Κι εσείς, αναρωτιόσασταν μέσα στα νεύρα, πώς στο καλό κατάφερνε να έχει πάντα δίκιο.


Πηγή