Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι ενός πατέρα

Η Ημέρα του Πατέρα είναι η τέλεια ευκαιρία για να τιμήσετε τον μπαμπά της οικογένειάς σας. Τον πατέρα που είναι πυλώνας δύναμης, υποστήριξης και καθοδήγησης.

Όπως ο ρόλος της μητέρας είναι πολυδιάστατος, έτσι κι αυτός του πατέρα.

Σήμερα λοιπόν που οι απανταχού μπαμπάδες γιορτάζουν, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε τους πολλαπλούς ρόλους τους.

Ο οικογενειάρχης

Καταβάλλει προσπάθεια να ισορροπήσει την καριέρα του με τις οικογενειακές του υποχρεώσεις προκειμένου να είναι ένας στοργικός πατέρας κι ένας καλός σύζυγος. Δείχνει την αγάπη του φροντίζοντας και ικανοποιώντας τις ανάγκες της οικογένειάς του. Εν αγνοία πολλών, παλεύει με τις ενοχές όταν η δουλειά του, αποσπά περισσότερο χρόνο σε βάρος της συζύγου και των παιδιών του.

Ο κηδεμόνας

Ο πατέρας είναι εκεί για να καθοδηγήσει το παιδί του και να το βοηθήσει σε ότι χρειαστεί. Προσπαθεί να του διδάξει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες με θάρρος και να μην συμβιβάζεται ποτέ προκειμένου να ευχαριστήσει τους άλλους. Είναι ο προστάτης και η δύναμη πίσω από ένα ανεξάρτητο παιδί που ξέρει πώς να προστατεύει τον εαυτό του.

Ο gentleman

Όταν ένας πατέρας αντιμετωπίζει τη γυναίκα με αγάπη και σεβασμό, διαμορφώνει τις απόψεις της κόρης του για τους άνδρες με θετικό τρόπο και ενισχύει την αυτοεκτίμησή της δείχνοντας πώς πρέπει ένας άντρας να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα. Ομοίως, ο σεβασμός του πατέρα προς τις γυναίκες θα διδάξει στα αγόρια πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες.

Ο φάρος

«Ο πατέρας είναι σαν φάρος που στέκεται ψηλά πάνω από τις θάλασσες. Όταν πέφτουν οι καταιγίδες της ζωής, θα δείτε το φως από τον πατέρα σας»Dana Roberts Clark.

Οσο κι αν θέλει ο πατέρας να προστατέψει το παιδί του, θα το αφήσει να κάνει λάθη. Του δείχνει με τον τρόπο του, ότι μέσα στη ζωή είναι και η αποτυχία αρκεί να μάθει να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια.

roloi tou patera2

Ο μπαμπάς μου είναι …

«Ο μπαμπάς μου είναι η πυξίδα μου. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φτιάξει τα πάντα στο σπίτι. Πάντα απευθύνομαι σε αυτόν για συμβουλές, καθώς έχει μια διαφορετική αντίληψη για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Απλά τον λατρεύω … Δείχνει σκληρός στην όψη, αλλά είναι τόσο τρυφερός μαζί μου και βρίσκει πάντα έναν τρόπο να δείχνει την αγάπη του σε μένα, τα αδέρφια μου και τον σύζυγό μου τον οποίο συμπεριφέρεται σαν δικό του παιδί. Αγαπώ τόσο πολύ τον μπαμπά μου!»Adrienne, 35 ετών, μητέρα ενός παιδιού

«Ο μπαμπάς μου είναι ο πυλώνας στήριξης και υποστήριξης της ζωής μου.Είναι λίγο εσωστρεφής, όμως είναι ο γονιός που με παρακολουθεί να μεγαλώνω «σιωπηλά». Ωστόσο, ξέρω ότι είναι εκεί για μένα κι αν «πέσω» θα μπορέσει να με πιάσει.»Miss Soh, 23 ετών, στέλεχος υποκαταστήματος

«Ο πατέρας μου είναι ένας ήσυχος, παρατηρητικός άνθρωπος. Είναι έμπιστος και μπορώ πάντα να απευθυνθώ σε αυτόν γιατί ξέρω ότι θα με συμβουλεύσει σοφά» Cindy, 23, σχεδιάστρια μόδας.

Πηγή: familiesforlife.sg


Πηγή