Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι πρώτες διακοπές με το μωρό: Τι να προσέξετε;

O ερχομός ενός μωρού φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή ενός γονιού. Οι προτεραιότητες είναι πλέον διαφορετικές και όλα τα βλέπετε και τα βιώνετε από άλλο πρίσμα.

Διαφορετικές από εδώ και στο εξής θα είναι και οι διακοπές σας. Σίγουρα τις περιμένετε πώς και πώς για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε, για να το καταφέρετε όμως αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν όλα τα παρακάτω.

Ο προορισμός

Λόγω κορονοϊού μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο μέρος στο οποίο θα έχετε πρόσβαση με αυτοκίνητο, επομένως να μη χρειαστείτε να μπείτε σε πλοίο ή αεροπλάνο. Η χώρα μας έχει πολλά όμορφα παραθαλάσσια μέρη και σε περιοχές που δεν είναι νησιά. Σε κάθε περίπτωση, εάν το μικρό σας ακόμα δεν έχει μάθει να περπατάει, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε έναν πιο μακρινό προορισμό γιατί όταν θα αρχίσουν τα περπατήματα, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η διαμονή

Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό, αλλά και για μεγαλύτερη ευκολία δική σας, προτιμήστε το ενοικιαζόμενο δωμάτια ή studio από το ξενοδοχείο. Συνήθως τα δωμάτια αυτά έχουν μεγαλύτερους χώρους και δική τους κουζίνα, τα οποία θα σας προσφέρουν την αυτονομία και την άνεση που χρειάζεστε.

#Μένουμε_Ασφαλείς

Είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας και είναι λογικό το κύριο μέλημά σας να είναι η ασφάλειά του. Επιλέξτε με προσοχή το κατάλυμα που θα μείνετε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, για παράδειγμα να μην έχει πολλές σκάλες και η πισίνα να προστατεύεται. Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε συνεχώς στο μυαλό σας ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και για την προστασία τόσο τη δική σας όσο και όλων γύρω σας, φροντίστε να έχετε εφοδιαστεί με αντισηπτικά μαντηλάκια, σπρέι και φυσικά προστατευτικές μάσκες. Επίσης αποφύγετε, τα μαγαζιά και μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός κόσμου. 

Ο εξοπλισμός

Πριν ξεκινήσετε το πακετάρισμα, επικοινωνήστε με το κατάλυμα που θα μείνετε και ρωτήστε τι έχουν ήδη από εξοπλισμό για το μωρό σας και τι χρειάζεται να κρατάτε εσείς.

Διακοπές με τρίτους

Εάν σκέφτεστε να πάτε διακοπές με τρίτους, είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα φιλικό ζευγάρι που θα είναι στην ίδια φάση με εσάς, δηλαδή θα έχουν και αυτή ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία. Θα υπάρχει αλληλοκατανόηση, βοήθεια και σίγουρα τα προγράμματά σας θα συνάδουν.


Πηγή