Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι συγκινητικές στιγμές του τοκετού μέσα από τον φακό μίας καταξιωμένης φωτογράφου

Ο τοκετός είναι μία εμπειρία με έντονες στιγμές και συναισθήματα που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Άγχος, ανησυχία, ανακούφιση, χαρά, συγκίνηση. Συναισθήματα ανάμεικτα που διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η Monet Nicole είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού, από τις πιο αναγνωρισμένες ανά τον κόσμο. Φωτογραφίες της έχουν βραβευτεί πολλές φορές και οι ακόλουθοί της στον επαγγελματικό της λογαριασμό στο Instagram, ξεπερνούν τις 160.000.

Η Monet είναι και η ίδια μητέρα δύο αγοριών και τα παιδιά της για αυτήν είναι η κινητήριος δύναμή της. Η φωτογράφος έχει δώσει το «παρών» σε δεκάδες γέννες γυναικών στο μαιευτήριο, στο σπίτι και όπου αλλού έχει επιλέξει ένα ζευγάρι να φέρει στον κόσμο το παιδί του. Με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει στιγμιότυπα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό και οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν όλα όσα διαδραματίζονται εκείνη τη στιγμή, αλλά και τα συναισθήματα των νέων γονιών.

Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι γεμάτος με τέτοια στιγμιότυπα.

Μία μαία που έγινε μόλις μητέρα.

«Όταν μία μαία επιτέλους κρατά την αγκαλιά της το δικό της μωρό…» γράφει η Monet Nicole στο Instagram.

 

Ένας μπαμπάς βλέπει για πρώτη φορά το εγγόνι του.

«Μόλις αυτός ο νέος παππούς μπήκε στο δωμάτιο, ήμασταν σίγουροι ότι θα πήγαινε κατευθείαν στο μωρό, την μόλις λίγων λεπτών εγγονή του.

Τα μάτια όμως, πήγαν κατευθείαν  στην κόρη του. Είπε με απαλή, συγκινημένη φωνή: “Ανυπομονώ να τη γνωρίσω, έχω όμως ανάγκη να σε δω και να σε αγκαλιάσω πρώτα”

Το δέσιμο μπαμπά-κόρης είναι τόσο μαγικό. Και κρατά για δεκαετίες. Για όλη τους τη ζωή.»

 

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Monet Nicole στην gallery που ακολουθεί.




Πηγή