Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Οι τέσσερις πιο συνήθεις ερωτήσεις για το ξεκίνημα των στερεών τροφών & οι απαντήσεις τους

Περίπου στον έκτο μήνα ξεκινάει ο απογαλακτισμός του μωρού και σιγά σιγά του δίνουμε τις πρώτες στερεές τροφές. Οι απορίες και οι ανησυχίες κάθε νέου γονιού είναι πολλές.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι πιο συνήθεις ερωτήσεις των νεών γονιών και τις απαντήσεις τους.

Γιατί κάποιοι γονείς ξεκινάνε τις στερεές τροφές ήδη από τον τέταρτο μήνα; Είναι σωστό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος ηλικία για να εισάγουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού. Το κάθε μωρό είναι ξεχωριστό και εκείνο είναι που δείχνει με τον τρόπο του αν είναι έτοιμο να δοκιμάσει τις πρώτες στερεές τροφές του.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο είναι σημαντικές, αλλά είναι σωστό η πρώτη στερεή τροφή του μωρού να είναι το κρέας;

Δεν υπάρχει ιδανική τροφή με την οποία πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε τις στερεές τροφές. Η επαρκής πρόσληψη σιδήρου είναι πράγματι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υγεία ενός μωρού. Η προτεινόμενη ποσότητα από τους παιδιάτρους είναι 11mg την ημέρα και ο οργανισμός μας είναι πιο εύκολο να απορροφήσει τον σίδηρο από μία τροφή όπως είναι το κρέας.

Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα η οποία είναι καλό να δοκιμάζει το μωρό μία νέα τροφή;

Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρείτε το μωρό σας και να βλέπετε εάν παρουσιάσει την οποιαδήποτε αντίδραση.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να εισάγουμε αλλεργιογόνες τροφές στη διατροφή του μωρού;

Δεν υπάρχει ακριβής σειρά με την οποία πρέπει να εντάσσουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού. Όσον αφορά τις αλλεργιογόνες τροφές, δεν υπάρχει πρόβλημα να τις ξεκινήσετε ήδη και από πολύ νωρίς. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες τελευταίες έρευνες, όσο πιο νωρίς τις δοκιμάσει ένα μωρό, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες να παρουσιάσει αλλεργίες σε αυτές. Ωστόσο, καλό είναι να αφήσετε μερικές ημέρες να περάσουν από τη δοκιμή τους. 

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή