Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Οι 16 αλκαλικές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Τα αλκαλικά τρόφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του αίματος.

Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.Η αλκαλική διατροφή περιλαμβάνει κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και τροφών φυτικής προέλευσης και την αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και πρόχειρου φαγητού.

Οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια κιλών και την προστασία από παθήσεις όπως οι πέτρες στα νεφρά, η οστεοπόρωση, η φθορά των μυών, η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Ποιες αλκαλικές τροφές μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά

Λεμόνι

Τα λεμόνια έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκαλικά μέταλλα, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο.Το κιτρικό οξύ μεταβολίζεται και έχει αλκαλική επίδραση στο σώμα σας. Τα λεμόνια αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών Α, C και Β-συμπλέγματος, καθώς και φυτικών ινών.

Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι άλλη μια αλκαλική διατροφή. Μπορούν γρήγορα να εξουδετερώσουν τα οξέα και να βοηθήσουν στην πέψη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Κ, C και διαφορετικών βιταμινών Β. Παίρνετε επίσης μια καλή ποσότητα χαλκού, αμινοξέων, υδατανθράκων, διαλυτών και αδιάλυτων ινών, καλίου, μαγγανίου, φωσφόρου, μαγνησίου, βιοτίνης και πυριτίου. Και το πιο σημαντικό, έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Μπανάνες

Οι μπανάνες, είναι μια ακόμα αλκαλική τροφή που δεν θα θέλατε να αφήσετε έξω από τη διατροφή σας. Αποτελούν μια πολύ καλή πηγή ινών, οι οποίες απομακρύνουν τις τοξίνες από το πεπτικό σας σύστημα.

Δείτε ποιες άλλες αλκαλικές τροφές μπορείτε να τρώτε καθημερινά στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή