Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οκτώ αποτελεσματικά tips για να αποβάλλεις το άγχος

Ο κάθε ένας από εμάς αγχώνεται για διαφορετικούς λόγους. Οι υποχρεώσεις πολλές, ο χρόνος ελάχιστος και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθουμε συνεχή πίεση και στρες.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να το αποβάλλεις;

Γυμναστική

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσεις μυαλό και σώμα. Ακόμη και μισή ώρα γυμναστικής την ημέρα, θα σε κάνει να δεις τη διαφορά.

Χαλάρωσε τους μυς σου

Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση στρες, η ένταση μεταφέρεται στο σώμα σου και όλοι οι μυς σου σφίγγουν. Προσπάθησε να τους χαλαρώσεις κάνοντας μασάζ, απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο και βελτιώνοντας τον βραδινό σου ύπνο.

Μην ξεχνάς να αναπνέεις σωστά

Η αναπνοή μπορεί να είναι κάτι αυτονόητο που γίνεται αυτόματα από το σώμα μας, είναι όμως καθοριστικής σημασία για την ψυχική υγεία. Όταν νιώθεις αγχωμένη ή πιεσμένη, κλείσε τα μάτια, σκέψου ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος, εισέπνευσε βαθιά και έπειτα βγάλε σιγά σιγά την ανάσα. Συνέχισε την άσκηση για πέντε με δέκα  λεπτά και θα παρατηρήσεις διαφορά.

Πρόσεξε τη διατροφή σου

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία όχι μόνο του σώματος, αλλά και της ψυχής μας. Φρόντισε να τρέφεσαι από όλες τις ομάδες τροφίμων και να προσλαμβάνεις όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά.

Χαμήλωσε τις ταχύτητές σου

Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα γύρω μας κινούνται σε εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς και οι μέρες περνάνε πολύ γρήγορα χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε. Χαμήλωσε ταχύτητες και αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα σου να σκεφτείς πώς είσαι, τι κάνεις και να συλλογιστείς όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Κάνε ένα διάλειμμα

Μπορεί να νιώθεις ότι δεν έχεις χρόνο, όλοι όμως χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Θα σου δώσει ενέργεια και θα σε κάνει να συνεχίσεις με ακόμη περισσότερη όρεξη και θέληση.

Μην αφήνεις τα χόμπι σου

Όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο χόμπι ακόμη και αν μοιάζει αδύνατον να ασχοληθούμε με αυτό στην τρέλα της καθημερινότητας. Προσπάθησε να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε αυτό. Είναι χρόνος για τον εαυτό σου και θα σου προσφέρει χαλάρωση και δύναμη.  

Συζήτησε τα προβλήματά σου

Με τη συζήτηση ακόμη και τα προβλήματα που νόμιζες άλυτα, θα μοιάζουν πιο διαχειρίσιμα. Μίλα στον σύντροφό σου, στις φίλες σου, στην οικογένειά σου ή τελοσπάντων σε όποιον θέλεις και νιώθεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει.


Πηγή